Szűcs „Tüdő” Attila - Szűcs Attila

Tovább folytatjuk hazánk rockzenészeivel, szervezőivel az interjúsorozatot. Szűcs Tüdő Attila folyamatosan dolgozik, a fiaival együtt játszik és főz, erejéből még arra is futotta, hogy bandájával, a Bad Joke-kal hat dalt elkészítsenek a stúdió mélyén. Azt vallja, nem ártana egy kis szolidaritás a rockszakmában.

Hogyan éled meg a járványhelyzetet?

 

 

Számomra szerencsére nincs nagy változás, mert én azon szerencsések  közé tartozom, kinek a munkája most is megvan, így csak az apróbb kényelmetlenségek okán érzékelem a karantén „áldásos” hatását.

Mivel töltöd a napjaidat?

A munkámból hazaérve vad és vérre menő Pétanque csatákat vívunk a srácaimmal, és ha maradnak túlélők, akkor főzőcskézünk.

Szűcs „Tüdő” Attila - Szűcs Attila

Tudtok valamilyen zenekari munkát végezni?

Örömmel tudatom mindenkivel, hogy bár a Judas Best (Judas Priest tribute) zenekart jelenleg pihentetjük, ám boldogan vettem részt a Bad Joke zenekar velem kapcsolatos jövőbeli terveiben, melynek az első hallgatható szüleménye egy hat számos szösszenet szerény személyemmel a mikrofon mögött. Közös dalok, közös hangulatok, közös tervek, és közös életérzések nyilvánultak meg ebben az anyagban. Szerintem megfelelően fogtuk meg a bennünk rejlő mondanivalókat e dalokon keresztül, és eléggé színesen vegyes dalok születtek. Lehet, hogy nem ezek a legvilágmegváltóbb dalok, ám belőlünk ezek zsigerből jöttek, és ez most a lényeg!

Mi hiányzik legjobban a járvány előtti időkből?

Pörgés, pezsgés, koncertek, baráti összejövetelek, vidám, nyitott hangulatok, baráti ölelések, személyes beszélgetések, próbák, emberi kapcsolatok, közös programok, felvállalt baráti összejövetelek, ismerkedések, rég látott barátokkal történő találkozások!

Szűcs „Tüdő” Attila - Szűcs Attila

Szerinted milyen hatással lesz a zeneiparra a járvány?

Most mindenki a világ végeként aposztrofálja, de szerintem nincs semmilyen végzetes hatással a jelenlegi hazai zenei közegre ez a járvány. Mert amit az utóbbi időkben nálunk a Nagy Magyar Zenei Életnek neveztek, az sajnos eléggé felszínes volt. Mindenki taposta a saját kis ösvényét, eltűnt a kollegialitás (tisztelet a kivételnek), és ez most sajnos még erősebb lett. Lehet, hogy eljött az idő, hogy odafigyeljünk a többiekre!

Milyen gazdasági következményekkel számolsz?

A gazdasági következmények szerintem személyre szabottak, és aki a zenéléssel foglalkozik, ebből él, az mostanában elég nehéz napokat él meg, ráadásul úgy, hogy nem látjuk még ennek a kényszerű pihenőnek a végét. Ez egy elég nagy önismereti teszt. Több énekes, zenész barátommal, ismerősömmel beszélgettem az elmúlt időkben, és szerencsére ők is hasonlóképpen látják a jelenlegi helyzetet, mint én. Egy viszont nagyon igaz: koncertek és közönség nélkül nagyon nehéz!

Milyen zenéket hallgatsz most otthon?

Nálam a Slayertől Beethovenig minden jöhet, ám mostanában az új Bad Joke-anyagot fogyasztom. Énekesek szempontjából kissé ellazultam, és Steve Tyrellt meg Tony Bennettet hallgatok, a metalosabb rész (Mea Culpa) bármi lehet, ami ellazít.

Karanténinterjúk korábbi részei:

#25 Vörös András (Ørdøg)

#24 Vatai Levente (Jack)

#23 Nagy Gábor „NG”

#22 Köteles Leander (Leander Kills, Amigod)

#21 Lukács Peta
(Bikini, European Mantra, Ocean Hills)

#20 Hartmann Kristóf
(Hammer Music, Hammer Concerts, RTN-Touring)

#19 Gidófalvy Attila (Karthago)

#18 Gellér Tamás (Rockstars Not Dead)

#17 Scholtz Attila (Cry Free)

#16 Medvegy László (Concerto Music)

#15 Molnár Máté (Beast In Black)

#14 Alapi István

#13 Hobo

#12 Kóbor János

#11 Török Ádám

#10 Gábor András (Ozone Mama)

#9 Dudás Ivett (Tales of Evening)

#8 Tadeusz Rieckmann (TÝR)

#7 Bogdán Gomilko (Livesound)

#6 Áron András „Apey”

#5 Simon Bálint (Ivan & The Parazol)

#4 Rudán Joe

#3 Paksi Endre

#2 Zeffer András

#1 Bátky Zoltán

Megosztás