Török Ádám

Interjúsorozatunkban rock- és metalzenészek mondják el, hogyan élik meg és milyen zenékkel élik túl a járványhelyzetet. „Jobb lenne a Csasziban úszkálni, az biztos” – mondja Török Ádám a járványról, aki dalt is írt a koronavírusról: a Kill The Virus majdnem olyan velős, mint David Coverdale koronavírusbluesa. Különben meg: olyan nincs, hogy a Tabán-buli ne legyen megtartva!

Hogyan éled meg a járványhelyzetet?

 

 

Hát, jobb lenne a Csasziban úszkálni, az biztos. Száz méterre van tőlünk az uszoda, de ez most nem opció. Úgy volt, hogy a március 11-i nagy életműkoncertem után megyünk a fiamhoz és az unokámhoz Németországba, de ezt is el kellett napolni. Szerteszét van a család. Főzök minden nap egy egytálételt, és a kis feleségemmel belapátoljuk 5 perc alatt. Tegnap lecsó volt, ma djuvecs. A legjobban a kuntaki hiányzik.

A micsoda?

A Kentucky Fried Chicken. Ha vége a járványnak, az első dolgom lesz egy nagy tivornyát csapni egy jó étteremben a haverockkal. Meg persze a koncertezés. Zenekari munkát most nem tudunk végezni, de zenét írok, a napokban fejeztük be az új számom felvételét telefonnal. Élőben játszom, mint mindig, a feleségem volt az operatőr. A szám címe: Kill The Virus.

Veszélyeztetett korúként tartasz attól, hogy elkapod a vírust?

Remélem, hogy kihúzom a járvány végéig. Nem voltam kint az utcán március 12. óta.

Hogy bírod a bezártságot?

Jól. Egész nap YouTube-ozok fejhallgatóval, és újabb nótákon jár az eszem. Ma Weather Reportot hallgattam, meg Hancockot, aki nemrég volt 80 éves. Tal Wilkenfeld és Vinnie Colaiuta kísérték.

Szerinted milyen hatással lesz a zeneiparra a járvány és a vele kéz a kézben járó gazdasági válság?

Nehéz helyzetbe került a szakma, nem túl jók az előjelek, hogy mi lesz itt… Nekem 15 koncertem maradt el, de olyan nincs, hogy a Tabán-buli ne legyen megtartva. Az új időpont augusztus 21. Remélem, a nyár végére már beindul az élet! [A Török Ádám és a Mini mellett elvileg a Beatrice, a Dinamit és Vikidál Gyula, Balázs Fecó, valamint a Mattset fog fellépni a május elsejéről nyár végére halasztott tabáni fesztiválon – a szerk.]

Karanténinterjúk korábbi részei:

#10 Gábor András (Ozone Mama)

#9 Dudás Ivett (Tales of Evening)

#8 Tadeusz Rieckmann (TÝR)

#7 Bogdán Gomilko (Livesound)

#6 Áron András „Apey”

#5 Simon Bálint (Ivan & The Parazol)

#4 Rudán Joe

#3 Paksi Endre

#2 Zeffer András

#1 Bátky Zoltán

Megosztás