A zenekar a második klipjével rukkolt elő, de ezúttal a közelgő lemezről, a ’Witness’-ről is sok minden kiderült.

Vola

A Vola nem kevés hullámot vetett nálunk is legutóbbi lemezével és a Hakennel tett közös látogatásuk is maradandó nyomokat hagyott. Tegnap közzétették friss klipjüket, ami a Straigth Lines című dalhoz készült, ez már a második mozgóképes anyaguk az új lemezről a novemberi dal után.

 

 

Ha ez önmagában nem elég ok az örömre, megtudhattunk sok minden mást is a készülő lemezről. A műfajokat összehegesztő dán-svéd kvartett, a Vola ugyanis május 21-én visszatér vadonatúj albumával, a ‘Witness’-szel, melyet a Mascot Records jelentet meg. A ‘Witness’ csaknem három évvel az ‘Applause Of A Distant Crowd’ megjelenése után érkezik, melyen a zenekar megnézte, milyen mély a nyúl ürege, feltárva a társadalmi elidegenedést és megvizsgálta az emberi kapcsolatok alakulását. Új albumuk egy lépéssel tovább megy, rávilágítva a sikertelen kapcsolatok témájára, társadalmi léptékben szólva a hatalmukkal visszaélő vezetők és követőik közti súrlódásra.

„Ha ráközelítek a dolog lényegére – mondja Asger Mygind gitáros-énekes, – a kudarc a viszonzatlan szeretetből, bánatból, manipulatív viselkedésből és bizonytalanságból fakad. Összekapcsolva az album címével, láthatjuk, hogy a dalszövegekben szereplő karakterek tanúi az életük során létrehozott kapcsolatok felbomlásának.”

Az album témái mind a borító és a lemezcím köré fonódnak, ahogy Mygind fogalmaz: „Nagyrészt az album borítója ihlette a címet. Számomra a kép vagy egy szem bogarának nagyon közeli, vagy valami égő dolognak a nagyon távoli képét ábrázolhatja. A szem esetében azt képzelem, hogy valaki egy esemény tanúja. Valami hatalmas, az életét megváltoztató eseményé. Az égő dolog esetén a borító nézője válik tanúvá. Vagy talán ezt az égő dolgot nézi a szem. Nem számít, hogy én mit látok benne, a tanúság koncepciója nagyon jelen van az alkotásban.”

Vola

A lemez producere és hangmérnöke nem kisebb név volt, mint Jacob Hansen. A These Black Claws című dalban az elektronikus/hip-hop duó, a Shahmen közreműködött. Bless (a Shahmen énekese) a dalszöveg írásában is részt vett.

A zenekarral készített interjúnk és az alapján, hogy nem olyan régen még a Dream Theater is méltó turnépartnernek ítélte őket, biztosra vehető, hogy nagy dobásra készülnek a fiatal skandinávok.

‘Witness’ dallista:

01. Straight Lines
02. 24 Light-Years
03. These Black Claws (feat. Shahmen)
04. Freak
05. Napalm
06. Future Bird
07. Stone Leader Falling Down
08. Inside Your Fur
09. Head Mounted Sideways

Vola - Witness

Megosztás