Február végén érkezik a Grammy-díjra jelölt énekeső Led Zeppelin-feldolgozásokat tartalmazó albuma. Második kislemezként a legendás Black Dogot hallhatjuk Beth előadásában.

Beth Hart

Beth Hart nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis arra készül, hogy Robert Plant hangját megidézve Led Zeppelin-dalokat énekeljen február 25-én megjelenő új albumán. Az ’A Tribute To Led Zeppelin’ kilenc dala rávilágít a legendás zenekar hihetetlen zenei spektrumára. A projektet háttere Rob Cavallo (Green Day, Linkin Park) producer és Doug McKean (Goo Goo Dolls, Adam Lambert) hangmérnök nevéhez fűződik, ők válogatták össze azokat a zenészeket, akik végül feljátszották a zenei alapot. Rob Cavallo ezúttal gitározott is, mellette Tim Pierce (gitár), Chris Chaney (basszusgitár), Jamie Muhoberac (billentyűs hangszerek), Dorian Crozier (dob) és Matt Laug (dob) közreműködött, a zenekari hangszerelés David Campbell (Muse, Beyoncé) nevéhez fűződik. A kirakósnak már csak egy darabja maradt hátra: a hang.

 

 

Az ötlet még 2019-ben született, amikor Beth a ’War In My Mind’ albumot készítette, és egy rögtönzött Whole Lotta Love előadás után a producere azt kérdezte tőle, hogy volna-e kedve csinálni egy komplett ilyen albumot, ám ezt akkor Beth visszautasította. A pandémia persze megváltozatott mindent, erről így mesélt az énekesnő: „Nem akartam egy teljes albumot Zeppelin-dalokkal, mert hogy az jó legyen, dühösnek kell lennem és az utóbbi években pont azon dolgoztam, hogy megszabaduljak az indulataimtól. Ám a járvánnyal megváltozott a helyzet és most újra dühös vagyok, fel is hívtam a menedzseremet, hogy szóljon Robnak és Dougnak, küldjék el a dalokat, mert készen állok rá.”

Az énekesnő YouTube-oldalán már meghallgatható a második kislemez, a Black Dog, a Mascot Label Group webshopjában pedig előrendelhető az album CD-n, valamint fekete és narancs színű vinyl lemezen.

Megosztás