Robby Krieger And The Soul Savages néven alapított formációt a Doors egykori gitárosa, a januárban megjelenő bemutatkozó album egy dalát már most meghallgathatjuk.

Robby Krieger és tavaly alakult csapata, a The Soul Savages (Kevin Brandon – basszus, Ed Roth – billentyűs hangszerek és Franklin Vanderbilt – dob) a Mascot Label Group gondozásában adja ki első lemezét január 19-én, amelyen 10 instrumentális tétel lesz hallható, erről az A Day In L.A. már meg is jelent a világhálón. A felvételek a legendás gitáros saját stúdiójában, a Love Street Studiosban készültek a kaliforniai Glendale-ben.
A beharangozó szerint az új albumon visszaköszön a hatvanas évek blues, rock, soul és pszichedelikus rock stílusa. „Együtt írtuk a lemezt és az anyag döntő többségében soul lesz. Társaim világklasszis muzsikusok, akik például Aretha Franklin, Michael Jackson, Chaka Khan, Stevie Wonder, Joe Walsh, Annie Lennox és Lenny Kravitz mellett játszottak” – mesélte az albumról Robby.
A január 19-én megjelenő új anyag már a hivatalos hazai forgalmazóknál is előrendelhető CD-n és vinylen.
A gitáros legutóbbi lemeze 2020-ban jelent meg ’The Ritual Begins At Sundown’ címmel.

 

 

Robby Krieger And The Soul Savages dallista:

01. Shark Skin Suit
02. Samosas & Kingfishers03. A Day In L.A.04. Killzone05. Contrary Motion06. Never Say Never07. Bouncy Betty08. Ricochet Rabbit09. Blue Brandino10. Math Problem

Megosztás