Michael a ’90-es évek elején testvérével, Teddy Landauval zenélt a Burning Water zenekarban, új koncertlemezéről már a második ebből a korszakból való dalt mutatja be, a Can’t Buy My Way Home után ezúttal a Killing Time-ot.

Michael Landau

Augusztus 21-től lesz kapható Michael Landau új kiadványa, a ‘Liquid Quartet Live’ CD-n és LP lemezen. Steve Lukather (Toto) ezekkel a dicsérő szavakkal illette a zenészt: „Ő az egyik legjobb gitáros a Földön.” Ilyen ajánló után nézzük, hogy mi várható a Grammy-díjas gitáros új koncertlemezén!

 

 

2019 novemberében járt a Liquid Quartet – azaz Abe Laboriel Jr. (dob), Jimmy Johnson (basszusgitár), David Frazee (gitár és ének) és Michael Landau (gitár) – a világhírű Los Angeles-i Baked Potato Jazz Clubban. Michael így emlékezett vissza a klubban történt eseményekre: „Az élő felvétel nyersesége és ismeretlenségi faktora szórakoztató, akárcsak a bizalom, valamint az élő játék időnkénti meggondolatlansága. Én egészen másképp játszom élőben, sokkal agresszívabban időnként. Az egy olyan tiszta pillanat, amikor hagyom, hadd szóljon és nem aggódom miatta. A Baked Potato egy különleges hely. A pici színpad a helyiség közepén van, így a közönség minden oldalról körülvesz. A hangzása azért is különleges, mert a hangrendszer a zenekart is körülveszi, olyan, mintha benne lennél a hangfalban. A közelségnek olyan hatása van, mintha mindenki fejhallgatót hordana, de együtt, ugyanabban a szobában: hallhatsz minden apró részletet. A mennyezet is nagyon alacsonyan van, ami egyfajta intimitást ad az egésznek és a hangzás is annyira száraz, hogy nem tudsz elbújni egy visszhang-effekt mögé, minden egyes hang valóban hallatszik.”

A koncertfelvétel tartalmából korábban már bemutattuk a vadonatúj Can’t Walk Away From It Now című dalt. A ’90-es évek elején testvérével, Teddy Landauval alapította a Burning Water zenekart, ennek egyik dalát, a Can’t Buy My Way Home-ot is hallottuk már, most következik egy másik szerzeményük, a Killing Floor az 1992-es ‘Mood Elevator’ lemezről, melyről a gitáros alternatív bluesként beszélt.

Megosztás