Frankie Banali halála után egy másik őstag, Rudy Sarzo basszusgitáros gondoskodik arról, hogy a Quiet Riot zenekar autentikusan folytathassa működését.

Quiet Riot

A Quiet Riot basszusgitárosa, Rudy Sarzo elmondta, hogy a zenekar új dalt mutat be a következő hetekben. A 71 éves zenész, aki 18 év kihagyás után nemrég csatlakozott újra a Quiet Riothoz, egy interjúban beszélt a csapat friss anyagának lehetőségéről is. A következőket mondta: „Van néhány meglepetésünk, amiket már felvettünk. Szóval csak a kiadásra várnak, de addig nem jelentetünk meg új lemezt, amíg 2022 februárjában turnézni nem kezdünk.”

 

 

A veterán rockzenekar legutóbbi albuma a 2019-es ‘Hollywood Cowboys’ volt, ez volt Frankie Banali dobos utolsó Quiet Riot-stúdióalbuma, mielőtt meghalt a hasnyálmirigyrákkal folytatott 16 hónapos küzdelem után. A banda többi tagja szerint „kívánsága az volt, hogy a zenekar folytassa, és tartsuk életben a Quiet Riot zenéjét és örökségét.” Banali 1982-ben csatlakozott a Quiet Riothoz és játszott az együttes áttörést jelentő albumán, az 1983-as ‘Metal Health’-en, Rudy Sarzo szintén tagja volt ennek a felállásnak, basszusgitározott a klasszikus LP-n, amely több mint tízmillió példányban kelt el, és amelyről a Cum On Feel The Noize és a Metal Health nagy slágerekké váltak. Játszott továbbá az azt követő ‘Condition Critical’ albumon, de játszott a Quiet Riot második lemezén Randy Rhoadsszal is, azaz korábban tagja volt a bandának, mint Banali. 1985-ben távozott az együttesből, majd 1997-től 2003-ig ismét turnézott velük. A zenekaron kívüli évei alatt Sarzo tagja volt Ozzy Osbourne zenekarának, a Whitesnake-nek, a Diónak, a Blue Öyster Cultnak, a Queensrÿche-nak és a The Guess Who-nak is.

 „A zenekarból Rudyt tizenkilenc éves korom óta ismertem, ő a barátom, szinte a testvérem volt” – mondta róla Banali egy korábbi interjúban. A Quiet Riot jelenlegi felállásában Sarzo mellett Alex Grossi gitáros, Jizzy Pearl énekes és Johnny Kelly dobos szerepel. Alex Grossi korábban azt nyilatkozta: „Lehet, hogy lesz egy új album. Van egy csomó szám, amit Frankie hátrahagyott, amit fel lehetne használni ehhez, ezek még folyamatban lévő munkák voltak, mielőtt megbetegedett. Csak annyit mondok, hogy tartsatok ki mellettünk, biztosan lesznek új zenék a Quiet Riottól!”

Megosztás