Tavaly áprilisban derült ki, hogy negyedik stádiumú hasnyálmirigyrákja van. Kemény küzdelmet folytatott, melyről rendszeresen be is számolt rajongóinak. 68 évet élt.

Frankie Banali

A szomorú hírt a Frontiers Music bejegyzései közt leltük: „A Frontiers Music mélységes sajnálattal értesült Frankie Banali távozásáról. Örömünkre szolgált vele elkészíteni a két legutóbbi Quiet Riot stúdióalbumot, klasszis előadónak találtuk, akivel élvezet volt együtt dolgozni. Mindannyian ápolni fogjuk emlékét, a Frontiers Rock Festival 2018-on megtapasztalhattuk kedvességét és szívélyességét.
A hasnyálmirigyrákkal folytatott küzdelme során Frankie valódi inspirációval szolgált pozitív szemléletével és eltökélt szándékával, hogy harcoljon a kór ellen olyan keményen, ahogyan csak tud.
Legmélyebb együttérzésünk kedves feleségének, Reginának, lányának, Ashley-nek, valamint családja többi tagjának és barátainak.
Indítsunk el pár Quiet Riot-albumot (és a W.A.S.P. lemezeit, amelyeken játszott) ezen a hétvégén e muzsikus tiszteletére!”

 

 

Banali 2010-ben, Kevin DuBrow énekes és alapító tag halála után 3 évvel támasztotta fel a Quiet Riotot. Ő volt a klasszikus felállás egyetlen megmaradt tagja a csapatban, vele együtt valószínűleg a Quiet Riot is a sírba száll.

Nyugodj békében, Frankie!

Megosztás