Mindig indulatokat kavar, ha az utolsó alapító tag halála után tovább működik egy zenekar – lásd: P.Box, Riot V -, a tavaly elhunyt Steve Priest halálát követően az általa alapított amerikai Sweet is új dallal jelentkezett most. Te mit szólsz ehhez?

Steve Priest Sweet

A Sweet története még nyakatekertebb az átlagnál, a legendás együttes feloszlása után Brian Connolly, Andy Scott és Steve Priest is megalkotta a saját azonos nevű bandáját. Amikor tavaly elhunyt az alapító basszusgitáros, zenekara tovább folytatta Sweet néven, és nemrég kihozták első új dalukat System Of The Slaves címmel, melyhez most szöveges videó is készült.

 

 

Helyzetüket tovább súlyosbítja, hogy az erősségüknek számító Mitch Perry gitáros is kilépett (korábban a Heaven & Earth atyja, Stuart Smith is játszott itt), így az új dal közreműködői közt meglepődve olvastuk az Anonymous Virtuoso nevet a gitárosi poszton.

Alapvetően nincs azzal baj, ha a zenészek továbbviszik az amúgy bejáratott nevet az alapító halála után is, amennyiben az új dalok méltók a zenekar örökségéhez. A Paulie Z (a 2017-ben elhunyt David Z testvére) énekes, Richie Onori (Heaven & Earth) basszusgitáros-billentyűs és Stevie Stewart dobos által írt új dalnak szerinted mennyi köze van az egykori Sweethez?

Közben az egyetlen élő tag, Andy Scott csapata, az angliai Sweet a tavaly kihozott új dal és az újrafelvett slágerek gyűjteménye után ezerrel dolgozik új nagylemezén, ahogy Andy Scott ígérte.

Megosztás