72 éves korában elhunyt Steve Priest, a legendás The Sweet basszusgitáros-énekese. A család nem hozta nyilvánosságra halála okát.

Steve Priest

A ’70-es évek egyik legsikeresebb glam rock csapata, a Sweet mindig is híres volt négyszólamú vokáljáról, mellyel olyan – igen sokak által feldolgozott – örökzöldeket alkottak, mint a The Ballroom Blitz, a Fox On The Run, az Action, a Hellraiser vagy a Love is Like Oxygen. Amikor Brian Connolly 1978 végén távozott a zenekarból, trióként folytatták, és Steve Priest vette át a szólóénekesi szerepkört. Még három lemezt kiadtak így, mielőtt 1981-ben feloszlottak, és a basszusgitáros visszaköltözött Amerikába. Brian Connolly, majd Andy Scott verziója után ő is létrehozta Amerikában a saját nosztalgiabandáját Steve Priest’s Sweet néven. Ma reggelre Andy Scott maradt az egyetlen élő tagja a legendás négyesfogatnak. Brian Connolly 1997-ben halt meg, Mick Tucker 2002-ben ment utána, csütörtök reggel pedig Steve Priest is követte őket.

 

 

David Ellefson (Megadeth) azt mondta, Priest „páratlan zenész” volt. Ahogy fogalmazott, „a Sweetnek köszönhetem gyerekkorom egyik legkorábbi emlékét a nagyszerű hard rock muzsikáról a rádióban, és az 1974-es ‘Desolation Boulevard’ mind a mai napig e korszak egyik legjobb albuma.”

„– Are you ready, Steve? – Aha.” – ezekkel a szavakkal indul a legendás The Ballroom Blitz. Igen, Steve Priest már készen áll az égi bálozásra, jöhetnek akármekkora villámok.

 

Steve Priest

Megosztás