Ahogy ígérték, december 8-án megjelent digitális kislemezen a Still Got The Rock. Némileg csalódás, hogy a hozzá készített videóklipet csak négy nap múlva láthatjuk.

The Sweet

December 18-án jelenik meg digitális formában az ‘Isolation Boulevard’ album. Ezen a csapat legnagyobb slágereit vették újra a jelenlegi felállással. A borító kalapemelés az 1975-ös ‘Desolation Boulevard’ lemez és az együttes első Amerikai Egyesült Államok-beli headliner turnéja előtt. A régi és az új lemez összehasonlítása kézenfekvő, mivel mindkettő a Sweet felvételeinek legjobbjait tartalmazza.

 

 

„De menjünk vissza 2020 februárjáig, a világ csak most értesült egy új vírusról, amit Covid 19-ként azonosítottak. A hírekre adott reakció eleinte lassú volt. Én is kaptam néhány olyan hírt, amitől rettegtem akkoriban: a rákom visszatért. A dániai turnénk után márciusban egy koncertünket törölték az új vírusszabályok miatt, a társadalmi távolságtartás jegyében, ekkor, az első karantén idején, március végén elkezdődött a kezelésem. Ez azt jelentette, hogy júliusig-augusztusig kivontam magam a forgalomból, és természetesen teljes elszigeteltségben tartottak. Szerencsére rendbe jöttem és alig várom, hogy nekigyürkőzzek egy új anyagnak jövőre, amikor mi, mint zenekar együtt lehetünk a stúdióban korlátozás nélkül. A jelenlegi albumot, az ‘Isolation Boulevard’-ot szeptemberben és októberben raktuk össze a lezárások között. Ez rádöbbentett, hogy már több mint öt éve, hogy kiadtuk az utolsó sikeres albumot, és még nem volt egyetlen felvételünk sem Paullal [Manzi – énekes] vagy Leevel [Small – basszusgitáros-énekes], különösen a slágerekből, jobb tehát, ha ezt a lehető leghamarabb orvosoljuk. A felvételek legnagyobb része és az utómunkálatok az én stúdiómban történtek, és az eredmény magáért beszél. A dobsávok és az új basszusfutamok nagyon erősek, a gitárok annyira tiszták, hogy hallod, ahogy a pengető hozzáér a húrokhoz és Paul és Lee énekteljesítménye a tökéletesség maga” – mesélte Andy Scott zenekarvezető-gitáros. És akkor itt a lemez egyetlen új szerzeménye, a Still Got The Rock.

Az ‘Isolation Boulevard’ dallistája:

01. Fox On The Run (2020)
02. Still Got The Rock
03. Action (2020)
04. Love Is Like Oxygen (2020)
05. Hellraiser (2020)
06. The Six Teens (2020)
07. Blockbuster (2020)
08. Set Me Free (2020)
09. Teenage Rampage (2020)
10. Turn It Down (2020)
11. New York Groove (2020)
12. Ballroom Blitz (2020)

Közreműködők:

Andy Scott – gitár, szintetizátor, ének
Bruce Bisland – dob, ének
Paul Manzi – ének
Lee Small – basszusgitár, ének

Steve Mann – billentyűs hangszerek (Love Is Like Oxygen)

Sweet - Isolation Boulevard

Megosztás