Bizonyára nem véletlen a dalválasztás, ahogy az új válogatáslemez címének megválasztása sem! Az ‘Isolation Boulevard’ albumról a Set Me Free újrafelvett változatát mutatták be videóklipen.

Sweet

A Sweet, az egyetlen ma is élő alapító tag, az eredeti gitáros, Andy Scott közreműködésével bemutatta Set Me Free című új kislemezét. A meglehetősen szellemes ‘Isolation Boulevard’ cím nemcsak az 1975-ös klasszikus albumra, a ‘Desolation Boulevard’-ra utal, de az utóbbi idők bezártságára is. Így aztán az se lehet véletlen, hogy a lemez egyetlen vadonatúj nótája, a Still Got To Rock után másodikként a Set Me Free („szabadíts ki”) című dalt vették elő.

 

 

Az ‘Isolation Boulevard’ a Sweet összes klasszikus slágerét tartalmazza, a jelenlegi felállással újra felvették az egészet 2020 szeptembere és októbere között. A Set Me Free a zenekar repertoárjának egyik legtöbbször feldolgozott dala – gondoljunk csak a Saxonra, a Stryperre, Vince Neilre a Mötley Crüe-ből vagy Steve Stevensre, Billy Idol gitárosára), de ez az első alkalom, hogy a Sweet hivatalos kislemezként jelentette meg.

„Ha egy albumot külön-külön, különböző helyeken rögzítünk, az számtalan technikai problémát vet fel – mondta Andy Scott. – Lehetetlen, hogy mindenki egyszerre játsszon, így az összes részt a »régi« módon játszottuk fel, egyenként a stúdióban, majd az adatokat elküldtük a hangmérnöknek, ahol a varázslatos digitális dolgok vették át az irányítást. A Sweet általában együtt vette fel a stúdióban az anyagait, nem pedig külön-külön, de most a járvány beszűkítette a lehetőségeket.” [Érdemes a klipben Andy „kikacsintós” maszkjára is vetni egy pillantást! – a szerk.]

A válogatáslemez egyelőre csak digitális formában jelent meg, a vinyl és a CD formátumokra még csak előrendelést lehet leadni. A robotokat kiszűrő ellenőrző kérdés megválaszolása a rendelés leadása előtt nem túl nehéz egy Sweet-rajongónak: „Are you a true Sweet-fan? What’s the last word in this famous Sweet song Fox on the ….?”

Közben a csapat honlapja is megújult, erre egy rövid képregény formájában hívták fel a figyelmet. Talán az sem véletlen, hogy kísértetiesen emlékeztet a Lionheart tavalyi lemezét beharangozó képregényre. Abban a zenekarban játszik Lee Small, a Sweet basszusgitáros-énekese és Steve Mann, a csapat turnébillentyűse is.

A klasszikus felállás másik utolsó tagja, Steve Priest tavaly hunyt el Amerikában. Ő párhuzamosan működtetett egy amerikai Sweet együttest, ennek tagjai a Hit Medley – Remembering Steve című egyveleggel emlékeztek meg zenekarvezetőjükről. (Kattints a képre!)

In Memory of Steve Priest

Megosztás