Tavaly márciusban jelent meg a Sweet ‘Isolation Boulevard’ című, újra felvett anyagokat tartalmazó válogatáslemeze, akkor 2022-re új anyagot ígért Andy Scott, de azóta is csak újabb önfeldolgozások érkeztek, most éppen a Defender.

The Sweet

Defender címmel új kislemezdalt dobott piacra a Sweet, melyben az eredeti banda egyetlen élő tagja, Andy Scott muzsikál. Neki is meg kellett küzdenie a rákkal, de szerencsére úgy néz ki, sikerült felülkerekednie és most új anyagot ígér, hiszen 20 éve, a 2002-es ‘Sweetlife’ óta nem jelent meg új, saját számokat tartalmazó nagylemezük. Igaz, volt egy feldolgozásalbum, a ‘New York Connection’ 2012-ben és a fizikai formában tavaly márciusban megjelent önfeldolgozásalbum, az ‘Isolation Boulevard’, de új dal csupán egy született, a tavalyi lemezen szereplő Still Got The Rock. Azóta a ‘Sweetlife’ egyik dalának, az Everythingnek újra felvett változatát mutatták be, most pedig a Defenderét, amelynek eredetijét a 2015-ös videóválogatás, az ‘Action (The Ultimate Story)’ támogatására vették fel, ám ez nem saját szerzemény, hanem egy Noel Cohen-dal feldolgozása.

 

 

„Nemrég felvettük a Defendert a koncertprogramunkba, hatalmas siker volt és az emberek folyamatosan kérdezgették, hogy hol tudják megvásárolni. Tavaly év végén vettük fel a stúdiómban és ugyanakkor forgattuk a promóvideót is. A Defender a logikus folytatása a legutóbbi kislemezünknek, az Everythingnek, ami az Egyesült Királyság Heritage Charts listájának első helyére került. Azt a videót mostanra már közel egymillióan nézték meg. A Defender lehet a Sweet következő listavezető száma!” – mondta Andy Scott.

Megosztás