A gitáros a Machine Headből való kilépése óta nem állt szóba a csapat frontemberével, Robb Flynn-nel.

Phil Demmel

Phil Demmel egy podcast vendége volt a minap, ahol jelenlegi projektjei mellett szó esett természetesen arról is, hogy tartja-e a kapcsolatot a Machine Head főnökével. A kérdés teljesen jogos, hisz Demmel 16 évig oszlopos tagja volt az alakulatnak. A válasz viszont az elvárásoknak megfelelően kiábrándító volt, eloszlatva ezzel a visszatérés reményeit is: „Nem igazán beszéltünk a kilépésem óta, és sem késztetést, sem szükségét nem érzem, hogy valaha is szóba álljak vele” – zárta rövidre a kérdést. Robb Flynn nem az egyszerű természetéről híres, de még ennek ismeretében is szomorú hír, hogy ennyire megromlott kettejük viszonya.

 

 

De szerencsére sokkal vidámabb témák is elhangzottak a beszélgetés során, Demmel ugyanis újra a Vio-lence nevű bandában penget, a zenekar ismét összeállt és a Metal Blade Recordsszal aláírt szerződés után – 30 év óta először – hamarosan új zenékkel jelentkeznek. Sok mindent elmond, hogy bár ebben a bandában ismerkedett össze és játszott először együtt Flynn és Demmel, de Robbot nem hívták meg a reunionba. Legutóbbi – és feltehetően utolsó – közös munkájuk a Machine Head nagy port kavart ’Catharsis’ című lemeze volt.

Demmel természetesen nem volt tétlen a kiválását követő években sem, erre ékes példa a közreműködése James Durbin közelgő lemezén, de még ékesebb a BPMD név alatt gründolt szupergroup ’American Made’ című dalcsokra, amit tavaly csaptak az asztalra.

Megosztás