Jövő februárban jelenik meg a Quiet Riot korábbi énekesének, James Durbinnek az első szólólemeze ‘The Beast Awakens’ címmel, amiről a a Fozzy énekesével és a Machine Head egykori gitárosával megerősített első kislemezdal, a Kings Before You már meg is hallgatható.

James Durbin

A Frontiers Musicnál jelenik meg 2021. február 12-én James Durbin első szólóalbuma ‘The Beast Awakens’ címmel. Durbin az American Idolban szerzett hírnevet magának azzal, hogy a többiekkel ellentétben metáldalokat adott elő, ennek köszönhetően pedig rövidesen a Quiet Riot mikrofonja mögött landolt, akikkel két lemezt készített, a 2017-es ‘Road Rage’-et és a 2019-es ‘Hollywood Cowboys’-t. Az énekes egy ideje már szólóban utazik, első saját albumán pedig olyan zenészek közreműködnek, mint az első kislemezes dalban, a Kings Before You-ban hallható Chris Jericho (Fozzy) és Phil Demmel (ex-Machine Head, Vio-lence).

 

 

A lemezen hallható dalokat Durbin írta, sőt ritmusgitáron is ő játszik, a dobok mögött a Y&T ritmusfelelőse, Mike Vanderhule ül, a basszusgitáros pedig Barry Sparks (Ted Nugent, Scorpions, Dokken). A gitárszólókat Jon Yadon Jr., Marc Putnam, Dylan Rose és Nick Gallant játszották fel.

‘The Beast Awakens’ dallista:

01. The Prince Of Metal
02. Kings Before You (Ft. Chris Jericho & Phil Demmel)
03. Into The Flames
04. The Sacred Mountain
05. The Beast Awakens
06. Evil Eye
07. Necromancer
08. Riders On The Wind
09. Calling Out For Midnight
10. Battle Cry
11. By The Horns
12. Rise To Valhalla

James Durbin

Megosztás