Újabb sztárparádéra készül a germán gitárfenomén, májusban megjelenő lemeze szerves folytatása lesz a ‘Resurrection’ (2018), ‘Revelation’ (2019), ‘Immortal’ (2021) vonalnak, a közreműködők névsora is hasonlóképpen impozáns: Ronnie Romero, Michael Kiske, Ralf Scheepers, Simon Phillips, Brian Tichy, Bobby Rondinelli, Bob Daisley és Tony Carey is szerepel a  ‘Universal’ lemezen.

MSG Michael Schenker Group 2022

Kevés olyan rockgitáros van ezen a bolygón, aki annyi sok neves zenészre gyakorolt olyan tartós hatást, mint Michael Schenker. Ő egy élő legenda, aki hosszú és tekintélyes múltja ellenére még mindig lenyűgözi a hallgatót fáradhatatlan energiájával és lendületével. Most a legújabb MSG-album készül ‘Universal’ címmel, amely a tervek szerint május 27-én jelenik meg az Atomic Fire Records gondozásában. Ahogy azt már megszokhattuk tőle, Schenker ismét számos neves zenésztársat szerződtetett új stúdióanyagának felvételeihez, a turnécsapatát alkotó Ronnie Romero (Rainbow, Vandenberg) énekesen, Steve Mann (McAuley/Schenker Group, Michael Schenker Fest, Sweet, Lionheart) billentyűs-ritmusgitároson, Barend Courbois (Blind Guardian, Zakk Wylde) basszusgitároson és Bodo Schopf (McAuley/Schenker Group, Michael Schenker Fest, Eloy) doboson kívül meghívta Gary Barden (ex-MSG, Silver, Praying Mantis), Michael Kiske (Helloween, Unisonic) és Ralf Scheepers (Primal Fear) énekeseket, Simon Phillips (Toto, Mike Oldfield, The Who, Protocol), Brian Tichy (Whitesnake, Foreigner, The Dead Daisies), Bobby Rondinelli (Rainbow, Axel Rudi Pell) dobosokat, Bob Daisley (Black Sabbath, Rainbow, Uriah Heep, Ozzy Osbourne, Yngwie Malmsteen, Gary Moore), Barry Sparks (ex-MSG, Yngwie Malmsteen, Dokken) basszusgitárosokat, valamint különleges vendégként Tony Carey-t is.

 

 

Az új lemez elődjéhez, az ‘Immortal’-hoz (2021) és a Michael Schenker Fest ‘Revelation’ (2019) és ‘Resurrection’ (2018) albumaihoz hasonlóan Michael Voss (Michael Schenker’s Temple Of Rock, Mad Max, Lessmann/Voss, Wolfpakk) Kidroom stúdiójában készült, amely Schenker számára afféle második otthonná vált, ahol kiélheti kreativitását. „Michael Voss szívesen megvárja, amíg kidolgozok egy ötletet, és időt szán arra, hogy igazán megismerje a dalt, és ezzel párhuzamosan ötleteket dolgozzon ki a vokálokhoz – így írta le Schenker a gyümölcsöző együttműködést, amelyben úgy tudnak dolgozni, mint két egymásba fonódó fogaskerék. – Aztán együtt dolgozzuk ki a dobokat, a basszusgitárt és néhány billentyűs részt. Mindig rengeteg nagyszerű ötlet van a tarsolyában.”

A lemez egyik csúcspontja várhatóan a Calling Baal című intró és az azt követő A King Has Gone című rockhimnusz lesz: a Helloween frontembere, Michael Kiske által énekelt nóta tisztelgés a halhatatlan Ronnie James Dio, és különösen az 1976-os ‘Rainbow Rising’ című klasszikuson nyújtott teljesítménye előtt. Ezért Schenker összehozta az eredeti Rainbow-zenészekből (Bobby Rondinelli és Bob Daisley) álló ritmusszekciót, ráadásul meghívta Tony Carey billentyűst, aki játszott azon az albumon, és az azt nyitó Tarot Woman ikonikus intrójára utaló bevezetőt játszik Moog szintetizátoron Calling Baal címmel.

A lemez borítóját az előzőekhez hasonlóan – a gitáros saját elképzelései alapján – Zsofia Dankova (többek közt Powerwolf) készítette, ezen Schenker egy futurisztikus űrhajóban, Föld körüli pályán kering. „Az albumborító eredeti ötlete már néhány évvel ezelőtt megszületett, de csak most tűnik tökéletesen képbe illőnek. Ezért elküldtem néhány régebbi vázlatot az új kiadómnak, az Atomic Fire Recordsnak, és ezek alapján született meg a végleges artwork és az album címe.”

MSG Michael Schenker Group - Universal

Megosztás