A germán gitáros, aki a 70-es évekbeli brit hard rockot megreformálta, a UFO-ban töltött éveinek 50 éves évfordulóját a címben szereplőkön kívül olyan sztárok társaságában ünnepli, mint Roger Glover, Joe Lynn Turner, Biff Byford, Kai Hansen vagy Stephen Pearcy.

Slash & Michael Schenker

Michael Schenkernek a brit hard rock zenekarban, a UFO-ban töltött 1970-es évekbeli évei a rocktörténelem egyik legünnepeltebb korszakának számítanak. Ezekben az években rögzítették a ‘Phenomenon’, a ‘Force It’, a ‘No Heavy Petting’, a ‘Lights Out’ és az ‘Obsession’ albumokat, valamint a korszak egyik legjobb élő albumát, a ‘Strangers In The Night’-ot. Most, 2024-ben Michael Schenker a mai rockelit társaságában ünnepli ezeket a dicsőséges napokat a ‘My Years With UFO’ című új albumával, mely a 11 legnagyobb UFO-slágert mutatja be ebből a korszakból, Derek Sherinian (Dream Theater, Sons Of Apollo, Whom Gods Destroy) billentyűs, Brian Tichy (Whitesnake, Foreigner) dobos és Barry Sparks (MSG, Dokken, Ted Nugent) basszusgitáros közreműködésével. Mellettük sztárvendégek sora szerepel a lemezen, Axl Rose és Slash (Guns N’ Roses), Kai Hansen (Helloween, Gamma Ray), Roger Glover (Deep Purple), Joey Tempest és John Norum (Europe), Biff Byford (Saxon), Jeff Scott Soto (Talisman, Sons Of Apollo), Dee Snider (Twisted Sister), Joel Hoekstra és Adrian Vandenberg (Whitesnake), Joe Lynn Turner (Rainbow), Carmine Appice (Vanilla Fudge, Cactus, Blue Murder), Michael Voss (Mad Max), Stephen Pearcy (Ratt) és Erik Grönwall (Skid Row, H.E.A.T). Az új album első kislemezébe, a Mother Marybe Slash gitárjátéka és Erik Grönwall éneke segítségével lehel új életet. A ‘My Years With UFO’ szeptember 20-án jelenik meg világszerte. Úgy látszik, az Atomic Fire Reigning Phoenix Musicba olvadásával Schenker kiadót váltott, mert ez az album a hírek szerint egy trilógia első része, a gitáros exkluzív, három albumra szóló szerződést kötött az earMUSIC-kal.

 

 

És persze azt se feledjük el, hogy alig 3 hét múlva, július 8-án Győrben lép fel, jegyeket még lehet kapni a nagyobb helyre, az Olimpiai Sportparkba áttett koncertjére.

A ‘My Years With UFO’ dallistája:

01. Natural Thing (feat. Dee Snider, Joel Hoekstra)
02. Only You Can Rock Me (feat. Joey Tempest, Roger Glover)
03. Doctor, Doctor (feat. Joe Lynn Turner, Carmine Appice)
04. Mother Mary (feat. Slash, Erik Grönwall)
05. This Kids (feat. Biff Byford)
06. Love To Love (feat. Axl Rose)
07. Lights Out (feat. Jeff Scott Soto, John Norum)
08. Rock Bottom (feat. Kai Hansen)
09. Too Hot To Handle (feat. Joe Lynn Turner, Adrian Vandenberg, Carmine Appice)
10. Let It Roll (feat. Michael Voss)
11. Shoot, Shoot (feat. Stephen Pearcy)

Michael Schenker - My Years With UFO

Megosztás