A ma megjelent ‘Immortal’ lemez Michael Schenker zenészi pályafutásának 50. évfordulóját ünnepli. Minden ezzel a dallal kezdődött, melyet most Gary Barden, Ronnie Romero, Robin McAuley és Doogie White énekel közösen: In Search Of The Peace Of Mind.

Michael Schenker

A Nuclear Blast kiadásában ma jelent meg az ‘Immortal’. A lemez apropóját Michael Schenker zenészi pályafutásának 50. évfordulója adta. 1970-ben született ez a dal, az első Scorpions-lemezre, a ‘Lonesome Crow’-ra került fel 1972-ben Klaus Meine énekével. Ez nem az a Scorpions, amit megszoktunk, az első lemez erősen pszichedelikus hatású, dzsessz-rockhoz közeli szerzeményeket tartalmazott. A zenekart a Schenker testvérek alapították. Ma ennek ötvenedik évfordulóját ünnepli Michael, aki így emlékezett a dal újbóli rögzítésére: „15 évesen írtam ezt a dalt, ez volt az első írott zenedarab, amit felvettem a Scorpionsszal az első stúdióalbumunkra, a ‘Lonesome Crow’-ra 1970-ben. Csak 1972-ben jelent meg – amikor már elhagytam a Scorpionst, hogy csatlakozzam a brit rockbandához, a UFO-hoz 1972 júniusában –, ekkor 17 éves voltam. Újra felvettük ezt a dalt az 50. évfordulójának megünneplésére, és teljesen epikussá alakítottuk. Van egy extra kiterjesztés a dal végén, ami fantasztikusan sikerült Simon Phillips dobjátékának hála, aki csak a szokásos csodálatos formáját hozta” – mesélte Michael. A lemez igazi fénypontja lett a dal, mely tartogat még további meglepetéseket is: „Gary Barden énekli az első strófát, folytatja Ronnie Romero – és a végén már Ronnie, Doogie White és Robin McAuley sikoltozik fej fej mellett, az én 50 éves évfordulóm tiszteletére. Abszolút csodálatos! Köszönöm srácok, hogy ezt megtettétek értem!”

 

 

Ahogy Michael is említette, Gary Barden, Ronnie Romero, Robin McAuley és Doogie White énekel a dalban, mellettük ne feledkezzünk meg a zenészek fantasztikus játékáról sem: Simon Phillips dobol, Barry Sparks basszusgitáron játszik, Steve Mann a billentyűs aláfestéseket adja és természetesen Michael Schenker gitározza végig a hat és fél perces kompozíciót. A nóta stílusához illően erősen pszichedelikus ihletésű videó készült a dalhoz.

Ez a negyedik klipes dal, korábban Ralf Scheepers énekével (valamint Derek Sherinian billentyűs és Michael Schenker párbajával) a power metal lüktetésű Drilled To Killt, Michael Voss hangján a gyönyörű power balladát, az After The Raint és a lemez legtöbb dalában szereplő Ronnie Romero tolmácsolásában a Sail The Darknesst láthattuk/hallhattuk a lemezről.

Megosztás