A Mandoki Soulmates új lemezének borítóján a fekete hattyú a világban váratlanul bekövetkezett, de jövőbeli sorsunkra nézve meghatározó események metaforája. Ian Anderson (Jethro Tull) utánozhatatlan fuvolajátékával, Nick van Eede (Cutting Crew), Tony Carey (Rainbow) és Jesse Siebenberg (Supertramp) énekével itt az első kislemezdal róla.

Mandoki - A Memory Of Our Future

A Mandoki Soulmates, a rock és a fúziós muzsika nagyságaiból álló nemzetközi szupergroup május 10-én jelenteti meg az ‘A Memory Of Our Future’ című új lemezét. Az alapító és ötletgazda Leslie Mandoki a München melletti Red Rock stúdiójában felvett és kevert, a világhírű New York-i Sterling Sound Studiosban maszterelt anyagot tisztán analóg technikával vették fel, egyfajta állásfoglalásként, „az analóg visszavágásaként” a digitális szemfényvesztés, a spambotok és a internetes trollok korában.

 

 

„Túlzottan érzékenyek vagyunk a közösségi média híreire, amelyek ahelyett, hogy információt nyújtanának, szándékosan gerjesztik a mesterséges konfliktusok hullámait. A tények ellenőrzése nélkül vajon hol találjuk az igazságot az »alternatív tények«, a hazugságok és a mesterséges intelligencia által generált propaganda közt? Ez olyan mély bizalmi válságot eredményezett, amelyet a világ populistái és demagógjai kihasználnak. Egyértelmű félrevezetéseik és ellentmondásaik ellenére a burokban élő emberek hisznek nekik. Racionális, civilizált diskurzusra ritkán kerül sor, és értelmes eszmecsere nélkül csak a bizonytalanság, a gyűlölet és a megosztottság gennyes táptalaja marad” – foglal állást a zenekarvezető, aki szerint az ‘A Memory Of Our Future’ 12 új száma jelzőfényt állít napjaink nyomasztó alagútjának végére, és emlékeztet minket arra, hogy a rockzene mindig is a béke szabadságáért és a szabadság békéjéért szólt.

Az album bejelentésével egy időben egy új kislemezdal is érkezett, a Blood In The Water himnusz azokhoz szól, akik ellen mernek állni a konformizmusnak és bátran tekintenek előre. Ian Anderson (Jethro Tull) utánozhatatlan fuvolajátéka és Cory Henry Hammond-szólói mellett a dal szöveges üzenetét Leslie Mandoki, Nick van Eede (Cutting Crew), Tony Carey (Rainbow) és Jesse Siebenberg (Supertramp) énekesek tolmácsolják. „A Blood In The Water úgy mutatja be a mai helyzetünket, mint a válságok labirintusát egy iránytű nélküli világban, ahol a társadalmat egyesítő és stabilizáló mozgalmak összeomlottak. A rettegett fekete hattyú leszállt és az album borítóján korunk szimbólumaként ül, ahogy a valóság korábban elképzelhetetlen, tragikus forgatókönyveivel írja felül legrosszabb félelmeinket is. Ébernek kell maradnunk, ahogy énekeljük is a dalban: »Jobb, ha nyitott szemmel alszol…«” – mondta Mandoki.

A Mandoki Soulmates lemezén ezúttal is neves szereplőgárda gyűlt össze: Leslie Mandoki, Ian Anderson (Jethro Tull), Mike Stern, Al di Meola, Randy Brecker, Till Brönner, Bill Evans, John Helliwell (Supertramp), Cory Henry, Richard Bona, Steve Bailey, Simon Phillips (Toto),  Tony Carey (Rainbow), Nick van Eede (Cutting Crew), Jesse Siebenberg (Supertramp) és Mark Hart (Supertramp).

‘A Memory Of Our Future’ dallista:

01. Blood In The Water
02. Enigma Of Reason
03. The Wanderer
04. The Big Quit
05. Devil’s Encyclopedia
06. A Memory Of My Future
07. I Am Because You Are
08. My Share Of Your Life
09. Age Of Thought
10. Matchbox Racing
11. We Stay Loud
12. Melting Pot

Mandoki - A Memory Of Our Future

Megosztás