Bár azt mondták, az új Michael Schenker Group-album szólóénekese Ronnie Romero, eddig csak a vendégeket hallottuk énekelni. Most végre megtört a jég.

Michael Schenker

Január 29-re időzítették az ‘Immortal’ album megjelenését (bár az Accept-halasztás után lehet, hogy ez is kérdésessé válik), mely Michael Schenker zenészi pályafutása 50. évfordulójának megünneplését tűzte célul. A jubileumi albumon felsorakozó énekesek közül eddig hallhattuk Ralf Scheeperst egy power metal szerzeményben, a Drilled To Killben, majd Michael Voss mutatta meg az After The Rainben, milyen egy jó power ballada. Most végre a lemez első számú énekeseként bejelentett Ronnie Romeróval is hallhatunk egy dalt, mely a klasszikus hard rock hagyományokat ápolja.

 

 

Az énekes elmondta a Sail The Darknessről: „Amikor meghallgattam a demót, már éreztem, hogy ez egy remek dal lesz, mert úgy hangzik, mint a régi nagy hard rock nóták, és a riff Michael Schenker fénykorát idézi. És számomra még különlegesebb, mert lehetőségem volt szöveget írni rá. Biztos vagyok benne, hogy a rajongók imádni fogják.”

Schenker nemrég egy interjúban elmondta azt is, miért választotta éppen Romerót az új lemezére: „Megértem, miért tartotta nagyra Ritchie, mivel mindketten hasonló helyzetben vagyunk. Ritchie-nek olyan énekest kellett találnia, aki képes bárkinek a dalát elénekelni, legyen az Joe Lynn Turner, Ronnie James Dio vagy Graham Bonnet. Tehát mivel ugyanabban a cipőben járok a sok különböző korábbi énekessel, úgy gondoltam, remek lenne megszerezni Ronnie Romerót szólóénekesnek és vele folytatni a koncertezést, meg egy kisebb zenekarral.”

Megosztás