Tegnap tartották meg a Grammy-díjátadó gálát a Los Angeles-i Crypto.com Arenában, a best metal performance kategória díját a Metallica hozta el a ’72 Seasons’ album címadó dalával.

Metallica

A ’72 Seasons’ története eddig sem volt hétköznapi, hiszen világszerte a mozikban debütált a legutóbbi Metallica-album, a kapcsolódó világ körüli turnéról pedig élő adásban kaphattunk képet. A ’72 Seasons’ 3 Grammy-jelölést kapott (best rock album, best rock performance [Lux Æterna] és best metal performance [72 Seasons].

 

 

A tegnapi, 66. Grammy-gála keretében kihirdették a győzteseket, a Metallica a három jelöléséből egyet, a best metal performance-nek járó díjat hozta el. A banda eddigi története során 26 jelölést kapott, ebből 10-et szerzett meg, a legfrissebbet Robert Trujillo basszusgitáros vette át, aki így mondott köszönetet a pódiumon: „Lars, James és Kirk nem tudott eljönni, mert a családjukkal vannak, és nekünk a család a mindenünk. Én Dél-Kaliforniában élek, így nekem egy kicsit könnyebb volt elszabadulni. Szeretnénk köszönetet mondani Greg Fidelmannek, a nagyszerű producerünknek és a stúdió csodálatos csapatának, olyanok ők, mintha a családtagjaink lennének. A ’72 Seasons’ nekünk is a fiatalságunkat jelenti, és amikor egy ilyen szellemiségű albumot készítesz, jammelsz a többiekkel, az maga a közös alkotás élménye. Fiatalok, fogjátok kézbe a hangszereket, zenéljetek és valósítsátok meg az álmaitokat!”

Óriási az érdeklődés a 2024-es európai koncertekre, mindössze 9 helyszínen lép fel az öreg kontinensen a Metallica. Ezek közül a június 1-i bécsi eseményre velünk is elutazhatsz. A helyek száma korlátozott, siess, hogy ott lehess a Metallica, a Five Finger Death Punch, az Ice Nine Kills és a Mammoth WVH koncertjén!

Megosztás