A Metallica-gitáros Kirk Hammett négyszámos instrumentális EP-t ad ki ’Portals’ címmel, amit április 23-án jelentetnek meg a Record Store Day alkalmából. 

Kirk Hammett első szólóanyaga a Met Store-on kívül csak független lemezboltokban lesz kapható.

 

 

„Kezdetben, még mielőtt egyáltalán felmerült volna bennem a szóló EP ötlete, az inspirált, hogy valamiféle hanganyagot készítsek a ’The Kirk Hammett Collection’ [Kirk horrorgyűjteménye] 2017-es első, ’It’s Alive’ című kiállításához. Az volt az elképzelésem, hogy a háttérben loopoolva szólna, miközben az emberek végigsétálnak a tárlaton. Egyik este leültem egy dalkezdeménnyel, és mire észbe kaptam, már részleteiben meg is volt a Maiden And The Monster, a ’Portals’ eredeti koncepciója ezzel a dallal született meg. Aztán rájöttem, hogy különböző aláfestő zenéket tudok létrehozni a fejemben játszódó filmekhez, ez a zene pedig remélhetőleg képeket fog majd megjeleníteni a hallgatók fejében.”

A ’Portals’ a címéhez hűen olyan tételekből áll, amelyek kapukat jelentenek zenei és lelki célpontok felé. A dalok Kirk utazásai során születtek, és a saját belső világunk megértéséhez mutatnak utat. Erősen hatott az anyagra a klasszikus zene, a filmzenék, a horrorfilmek és talán egy kicsit Ennio Morricone is, egy olyan évtizedeken átívelő EP-t szeretett volna írni, amely kicsit belekap minden kevenc horror témájába. Az volt az ötlete, hogy az összes dal egymásba ússzon, ezért egy egész csapat barátra támaszkodott a felvételeknél.
Kirk volt a producer, a B oldal két dalát Edwin Outwaterrel közösen írta – a neve ismerős lehet az ’S&M2’-ből –, aki a lemezen vezényelte a Los Angeles Philharmonic zenekart, illetve billentyűs hangszereken is játszott. Közreműködik még Jon Theodore dobos – aki Kirk Wedding Band nevű hobbizenekarában játszik –, a szintén dobos Abe Laboriel, Greg Fidelman, aki most basszusgitározik, de egyébként négy Metallica-albumnak is ő a hangmérnöke és/vagy producere. Az Emmy-díjas Blake Neely végezte a hangszerelést és Bob Rock volt a hangmérnök.

A Met Store-ban CD-n, óceánkék vinylen és digitális formátumban lesz rendelhető az anyag, egyelőre nem aktívak az „ADD TO CART”-gombok.

’Portals’ dallista:

1. Maiden And The Monster
2. The Jinn
3. High Plains Drifter
4. The Incantation

Megosztás