Legyőzhetetlennek tűnő betegségek legyőzéséről szól az áprilisban újra a fővárosba látogató Kamelot új lemezének első kislemezdala, a One More Flag In The Ground.

Kamelot

A modern szimfonikus metál egyik leginnovatívabb és legtekintélyesebb zenekara öt év várakozás után új lemezzel jelentkezik. A Kamelot március 17-én jelenteti meg a ’The Awakening’ című anyagát, ami a Napalm Records gondozásában lát napvilágot.

 

 

A ’The Awakening’ bejelentésével párhuzamosan megjelent az első kislemezdal az albumról, egy igazi rádiós himnusz, a One More Flag In The Ground, melynek szövege ugyanakkor fontos témákat dolgoz fel a fizikai vagy mentális betegségekkel és viszályokkal való küzdelemről.

Tommy Karevik, a Kamelot énekese így ajánlja a dalt: „A fő hangsúly ennél a videónál és dalnál az volt, hogy metaforája legyen a betegségnek vagy a betegséggel való küzdelemnek, legyen az fizikai vagy mentális. A gyógyulás és a felépülés minden egyes lépése egy újabb mérföldkő, egy újabb győzelem…”

A Kamelot azon kevés zenekarok egyike a szimfonikus műfajban, akik teljes mértékben vállalják a sötétséget, de persze fény nélkül ez nem lehetséges. Az elszántság, az erő, a személyes csaták megvívása és a növekedés inspiráló, magával ragadó témái bővelkednek a ’The Awakening’-en, amit a szélsőséges társadalmi változások és az a nyomasztó felismerés vált ki, hogy mennyire rövid időnk van arra, hogy hűek legyünk önmagunkhoz és a lehető legteljesebben éljük az életet.

A produceri munkát a zenekar régi barátja, Sascha Paeth (Avantasia, Epica stb.) végezte, a felvételek Jacob Hansen stúdiójában készültek. A lemezen vendégszereplő Melissa Bonny, az Ad Infintium énekesnője zenekarával nemrég Budapesten lépett fel. Olyan hangszeres művészek is nevüket adták az anyaghoz, mint a hegedűs Florian Janoske és a Grammy-jelölt csellista Tina Guo, aki már dolgozott együtt a Sabatonnal is.

Thomas Youngblood, a zenekar gitárosa így nyilatkozott az anyagról: „A ’The Awakening’ az elmúlt évek legváltozatosabb albuma. A progresszív, power és gótikus metál elemeit ötvöztük rajta a szimfonikus és dallamos metállal. Az, hogy hihetetlen vendégművészekkel dolgoztunk együtt a zeneipar minden szegletéből, hogy Sascha Paeth volt a producer és Jacob Hansen keverte a lemezt, újabb szintre emelte a hangzásunkat. Ez az album mindent megad a Kamelot-rajongóknak és a zenei határokat átlépve új metál- és hard rock légiókra talál.”

Az album boxsetben, digitálisan, hagyományos CD-n és többféle vinyl verzióban már előrendelhető. A zenekar tavasszal Európa-turnéra indul a Myrath, az Eleine és a League of Distortion társaságában, melynek budapesti dátuma április 8. A koncert a Barba Negra Red Stage-ben lesz.

A ’The Awakening’ dallistája:

01. Overture (Intro)
02. The Great Divide
03. Eventide
04. One More Flag In The Ground
05. Opus of the Night (Ghost Requiem)
06. Midsummer’s Eve
07. Bloodmoon
08. NightSky
09. The Looking Glass
10. New Babylon
11. Willow
12. My Pantheon (Forevermore)
13. Ephemera (Outro)

kamelot the awakening

Megosztás