A svéd melankolikus doom metal csapat, a Katatonia elkészült 12. nagylemezével, amely január 20-án jelenik meg a Napalm Records gondozásában, közreműködik rajta a Soen-énekes Joel Ekelöf is.  Az első kislemeznek választott Atrium nagyon ígéretesen hangzik.

Katatonia

Az 1991-ben alapított Katatonia stílusa folyamatosan változott a hosszú évek alatt, a doom és death metaltól a lélekbe markoló post rockig többféle területen alkottak, míg meg nem találták a saját hangjukat. Az alapító tagok, Jonas Renkse és Anders Nyström köré szerveződött felállás készen áll arra, hogy a ’Sky Void Of Stars’ című albummal ismét bizonyítson. „A 12. albumunk, a ’Sky Void Of Stars’ egy utazás a vibráló sötétségen keresztül. Az elveszett dolgok után történő vágyakozásból született az egész, amit a Katatonia nevéhez hűen mutatunk be. Itt nincsenek csillagok, csak heves esőzés. Az Atrium rendkívül energikus, de komor hangulatot áraszt, epikus hangvételű, költői szöveggel.”
A Napalm Records már lerántotta leplet a fizikai változatokról is. A kiadói webshopban ’Sky Void Of Stars’ előrendelhető CD-n, a bónusz dalt is tartalmazó mediabook verzióban, fekete és sötétzöld dupla vinyl lemezen. Kiadói exkluzív ajánlat az 500 példányban elkészülő „Die Hard Edition”, amiben a zöld-fehér vinyl mellett antisztatikus lemezalátétet és kitűzőt találunk és végül a 700 példányban elkészülő díszdoboz is, amiben a mediabook CD mellett egy Atmos-mixet tartalmazó Blu-rayt, egy medált, és egy csillagképet találunk. A banda honlapjáról ezeken kívül rendelhető még zöld márványozott mintás és fekete-átlátszó márványozott vinyl.

 

 

’Sky Void Of Stars’ dallista:

01. Austerity
02. Colossal Shade
03. Opaline
04. Birds
05. Drab Moon
06. Author
07. Impermanence (közreműködik: Joel Ekelöf/Soen)
08. Sclera
09. Atrium
10. No Beacon To Illuminate Our Fall
11. Absconder (bónuszdal)

Katatonia

Megosztás