A Sabaton legutóbbi lemezét követő turnéról két különleges koncertet választott a zenekar a hamarosan megjelenő koncertkiadványok tartalmául. A kettő egyben is megvásárolható lesz egy mini Sabaton-színpaddal együtt.

Sabaton

A többszörös platinalemezes svéd metálzenekar, a Sabaton limitált kiadású DVD + Blu-ray kiadvánnyal jelentkezik. A Nuclear Blastnál megjelenő ’The Great Show’ és ’The 20th Anniversary Show’ című anyagok november 19-én látnak napvilágot. Mindkét koncertfelvétel a zenekar 2019-2020-as ’The Great Tour’ elnevezésű világkörüli turnéján készült, és mindkettőn különleges vendégek szerepelnek.

 

 

A ’The 20th Anniversary Show’ a Sabaton lehengerlő, kétórás headliner koncertjét tartalmazza, amelyet az éppen 30. évfordulóját ünneplő németországi Wacken Open Air fesztiválon rögzítettek 75000 rajongó előtt. A mintegy 90 perces ’The Great Show’ 2020 januárjában a Sabaton prágai koncertjén került rögzítésre. A telt házas cseh koncerten és a német fesztiválon a zenekar méretes diszkográfiájából két különböző, változatos műsort állítottak össze. A ’The Great Show’ és a ’The 20th Anniversary Show’ 9000 példányban limitálva külön-külön is megvásárolható, de kiadásra kerül egy 5000 példányban megjelenő különleges ’The Great Show Stage Collector’s Edition’ is, ami tartalmazza mindkét koncertet, valamint a Sabaton-színpad Cobi (a Legóval kompatibilis) építőkockás változatát, így a rajongók megépíthetik otthon saját 450 x 70 x 305 mm-es színpadukat.

A wackeni koncert nagy részében a Sabaton a fesztivál mindkét főszínpadát – az egymás mellett álló és összekapcsolt „Faster” és „Harder” színpadokat – birtokba vette, hasonló módon, mint annak idején a Savatage és a Trans-Siberian Orchestra. Joakim Brodén énekes, Chris Rörland és Tommy Johansson gitárosok, Hannes Van Dahl dobos és a 20 tagú, különböző katonai egyenruhákba öltözött Great War Choir a Faster Stage-en lépett fel, a Harder Stage-en közben a basszusgitáros Pär Sundström üdvözölte a zenekar korábbi tagjait, Thobbe Englund és Rikard Sundén gitárosokat, Daniel Mÿhr billentyűst és Daniel Mullback dobost. A Sabatonhoz a ráadásban csatlakozott a nemzetközileg elismert, Grammy-jelölt virtuóz csellista, Tina Guo is, akivel azóta már egy videóban is szerepeltek. A prágai ’The Great Show’ előadáson a Sabaton a többszörös platinalemezes finn Apocalypticával együtt lépett fel, akár a szintén teltházas pesti koncerten.

Pär Sundström így nyilatkozott az anyaggal kapcsolatban: „A ’The Great War’ albumhoz kapcsolódó turnék sok fantasztikus emléket adtak nekünk, ez volt az eddigi legsikeresebb albumunk, amelyet a legnagyobb turnénk és koncertjeink követtek. Amikor 2019 és 2020 során bejártuk a világot, több koncertet és fesztivált is rögzítettünk. Most úgy döntöttünk, hogy a turné két abszolút csúcspontját megosztjuk veletek. A csodálatos 2019-es Wacken-show, amely a Sabaton hivatalos 20. évfordulós koncertje lett, természetes választás volt, főleg a számtalan rajongói kérés miatt. A másik show, ami mellett döntöttünk, a 2020-as telt házas koncertünk a prágai O2 Arénában, ahol egy teljesen egyedi műsort játszottunk az Apocalypticával. Sikerült elkészítenünk az egyik legizgalmasabb box setet is, amit valaha kiadtunk, a ’The Stage Collector’s Edition Boxset’ egy játékkockákból építhető színpadot is tartalmaz.”

A zenekar 2022. március 4-én adja ki legújabb lemezét ’The War To End All Wars’ címmel, ezután újabb európai turnéra indul a zenekar a The HU és a Lordi társaságában, ennek budapesti állomása március 13-án lesz.

A ’The 20th Anniversary Show’ programja:

01. Ghost Division
02. Winged Hussars
03. Resist And Bite
04. Fields Of Verdun (with Thobbe Englund)
05. Shiroyama (with Thobbe Englund)
06. The Red Baron
07. The Price Of A Mile
08. Bismarck
09. The Lion From The North
10. Carolus Rex
11. 40:1
12. The Last Stand
13. The Lost Battalion
14. Drum Battle (Hannes Van Dahl vs. Daniel Mullback)
15. Far From The Flame
16. Panzerkampf
17. Night Witches
18. The Art of War
19. 82nd All The Way
20. Great War
21. Attero Dominatus
22. Primo Victoria
23. Swedish Pagans (with Tina Guo)
24. To Hell And Back (with Tina Guo)

A ’The Great Show’ műsora:

01. Ghost Division
02. Great War
03. The Attack Of The Dead Men
04. Seven Pillars of Wisdom
05. The Los Battalion
06. The Red Baron
07. The Last Stand
08. Far from the Flame
09. Night Witches
10. Angels Calling (with Apocalyptica)
11. The Price Of A Mile (with Apocalyptica)
12. The Lion From The North (with Apocalyptica)
13. Carolus Rex (with Apocalyptica)
14. Primo Victoria
15. Bismarck
16. Swedish Pagans
17. To Hell And Back

Sabaton

Megosztás