A HammerFall az a zenekar, akiktől nem várunk innovatív újításokat, progresszív megújulást. Amikor megtették (az ‘Infected’ lemezen), a rajongók többségének nem jött be. Szóval maradtak a bő 25 éve jól bevált formuláknál, ez jön le a legújabb dalból, a Brotherhoodból is.

HammerFall

A HammerFall tizenkettedik stúdióalbuma, a ‘Hammer Of Dawn’ február 25-én jelenik meg a Napalm Records gondozásában, erről eddig a címadón kívül a King Diamonddal közös dalukat, a Venerate Met mutatták be. A harmadikként kiadott dal, a Brotherhood egyfajta zenei tisztelgés a leghűségesebb rajongóik, a HammerFall rajongói klub, a Templars Of Steel előtt, akik kitartottak a zenekar mellett tűzön-vízen át. Egyben egy szívből jövő főhajtás egymás előtt, elismerve a zenekar tagjai közti nagyon szoros köteléket, különösen Oscar Dronjak gitáros és Joacim Cans énekes között, akiknek testvérisége még 1996-ban kezdődött. A dalhoz készült videóban a zenekari tagok gyermekei is beszállnak a közös muzsikálásba, és rövid cameójukkal ellopják a show-t a bandától, nyilvánvalóvá téve, hogy ez a testvéri kötelék nemcsak a zenekar tagjai között létezik, de a gyermekeik és rajongóik, sőt, akár azok gyerekei között is.


Joacim Cans szerint a Brotherhood „egy fantasztikus nyitódala az albumnak, melyet a világ legnagyobb rajongói közössége, a Templars Of Steel tiszteletére írtunk. Nélkületek nem lennénk itt! A dalhoz készült videóban a »metálapukák« együtt szerepelnek a »HF-tinikkel«”, ez igazán jól mutatja, hogy mennyire jól érezzük magunkat együtt a színpadon és azon kívül is.”

Oscar Dronjak gitáros hozzátette: „Az eddig megjelent kislemezek jó viszonyítási alapnak bizonyultak, de a Brotherhood magába foglal mindent, ami minket azzá tett, amik ma vagyunk. Gyors és dühös, dallamos és magával ragadó, 100%-ban klasszikus HammerFall-féle heavy metal!”

Megosztás