„A hajnal is meghasad, ha a kalapács lecsap!” – valami ilyen koncepciója lehetett a HammerFallnak, amikor új lemezüknek a ‘Hammer Of Dawn’ címet adták. A névadó dal klipjét mindenesetre a göteborgi Liseberg-vidámparkban forgatták. Hajnalban.

HammerFall 2021

A 2019-es stúdióalbum, a ‘Dominion’ óta sem unatkoztak Joacim Cansék, egy koncertlemez és a ‘Renegade’ újrakiadása után 2022 elején érkezik a HammerFall tizenkettedik sorlemeze, a ‘Hammer Of Dawn’. Az egyik dalban, a Venerate Me címűben King Diamond is közreműködik. A lemezt február 25-én adja ki a Napalm Records. A címadó dalról Oscar Dronjak gitáros mesélt: „Maga a dal eredetileg Németországban született a ‘World Dominion’ turné alatt, a munka oroszlánrésze viszont itthon történt. Azonnal tudtam, hogy megvan benne a potenciál, hogy valami különlegessé váljon, és amikor Joacim hozzáadta az énekdallamait, mindketten úgy éreztük, hogy ez lesz a tökéletes kislemez, aminek van tartalma és ereje, és nem tudod abbahagyni, amikor a zene elhalkul.”

 

 

Joacim Cans énekes pedig a klippel kapcsolatban nyilatkozott: „Már 20 évvel ezelőtt felmerült bennünk az ötlet, hogy a legendás Liseberg-vidámparkban forgassunk klipet. De mint minden jó pezsgőnek, ennek az ötletnek is pihennie és érlelődnie kellett. És örülök, hogy vártunk! Patric Ullaeus rendezővel együtt valami egyedit és meghökkentőt alkottunk, ami minden egyes alkalommal, amikor megnézem, teljesen lenyűgöz. Tényleg látszik, hogy közel két hosszú éve nem játszottunk együtt. Olyan energikusak vagyunk a videóban, mint egy falka éhes farkas!”

A ‘Hammer Of Dawn’ dallistája:

01. Brotherhood
02. Hammer Of Dawn
03. No Son Of Odin
04. Venerate Me (közreműködik King Diamond)
05. Reveries
06. Too Old To Die Young
07. Not Today
08. Live Free Or Die
09. State Of The W.I.L.D.
10. No Mercy

HammerFall - Hammer Of Dawn

Megosztás