Slade-feldolgozással jelentkezett a német power metal brigád, amihez egy autentikus videót is forgattak.

Blind Guardian

Az utóbbi időben többször is hírt adtunk arról, hogy számos előadó karácsonyi nótával jelentkezett, többek között Dee Snider, DJ Ashba és a The Night Flight Orchestra, de talán a legszórakoztatóbb videót a német Blind Guardian adta ki. Az ’Imaginations From The Other Side’ 25 éves jubileumi kiadása után a zenekar egy különleges feldolgozással jelentkezett az ünnepekre.

 

 

Hansi Kürsch eképp nyilatkozott a dalról: „Véleményem szerint a Slade Merry Xmas Everybody nótája egy időtlen, vidám dal. Általában tilos a Kürsch-házban karácsonyi dalokat játszani az adventi szezon előtt, de mivel most november közepe van és épp végeztünk ezzel a feldolgozással a stúdióban, azt hiszem, megszegek egy hagyományt. Amit most hallani fogsz, az a mi kísérletünk, hogy tisztelegjünk a glam rock Mikulásai, a Slade előtt, és bár az eredeti változat tökéletes, a refrén a Blind Guardianre volt szabva, mert mi tudjuk, hogyan kell egy ilyet a lehető legprofibb minőségben megcsinálni. Szóval miért kéne virsli krumplisalátával, ha megkaphatod a karácsonyi libát is? Nos, csekkoljátok magatok és Merry Xmas Everybody!”

A kislemez digitális verziói beszerezhetőek a kiadó honlapján.

A zenekar megpróbált autentikus lenni, a színpadkép, a ruhák, a parókák, a mozdulatok, mind hűen tükrözik a ’70-es évek divatját és az eredeti előadó stílusát.

Megosztás