Négy év után jelentkezik új albummal a Dani Filth vezette brit Cradle of Filth, akik várhatóan most sem tértek le a korábban kitaposott ösvényről. Az ’Existence Is Futile’ is sötét és szélsebes műnek ígérkezik, amelyet a Crawling King Chaos című első nyilvánosságra került dal is bizonyít.

Cradle Of Filth 2021

Az extrém metálban utazó brit Cradle of Filth tizenharmadik stúdiólemeze ’Existence Is Futile’ címmel október 22-én kerül a boltok polcaira a Nuclear Blast gondozásában. A zenekar legújabb művét a suffolki Grindstone stúdióban rögzítette Scott Atkins közreműködésével. Az anyag koromfekete, perverz és helyenként abszurd módon brutális, egy igazán nihilista koncepciót követ.

 

 

„Az album az egzisztencializmusról, az egzisztenciális rettegésről és az ismeretlentől való félelemről szól – magyarázta Dani Filth frontember. – A koncepciót nem a világjárvány ihlette, már jóval azelőtt kitaláltuk, hogy az elkezdődött volna. Azt hiszem, az album címe [A létezés hiábavaló] kicsit morbidnak hangzik, de ez inkább arról szól, hogy felismerjük azt az igazságot, hogy számunkra minden megengedett, mert semmi sem számít igazán. Valahogy úgy, ahogyan Aleister Crowley okkultista mondta: Mindannyian tudjuk, hogy meg fogunk halni, ezért akár élvezhetjük is az életet, amíg tart. Az album utolsó dala – az Us, Dark, Invincible – is ezt hangsúlyozza. Emellett a lemez borítóját a lett látnok, Arthur Berzinsh készítette, akivel már az előző két album idején is együtt dolgoztunk. Ez a műve is rendkívül szép, mégis apokaliptikus érzést áraszt magából, amely jól illeszkedik a koncepcióhoz.”

A zenekar fanatikusainak jó hír, hogy a horrorikon Doug ’Pinhead’ Bradley örömmel tért vissza a Cradle of Filth csapatába, hogy dallamos énekével színesítse a zenekar eddigi legpolitikusabb hangvételű tételét, az epikus Suffer Our Dominiont, valamint az album bónuszdalát, a Sisters Of The Mistet, amely a több mint 20 évvel ezelőtt megjelent hírhedten klasszikus ’Midian’ albumon elkezdődött Her Ghost In The Fog című trilógia befejezése is egyben.

Elsőként azonban az új album egyik legbrutálisabb nótáját, a Crawling King Chaost mutatták be, amelyhez egy pokoli klipet is készítettek Vicente Cordero rendezésében.

’Existence Is Futile’ dallistája:

01. The Fate Of The World On Our Shoulders
02. Existential Terror
03. Necromantic Fantasies
04. Crawling King Chaos
05. Here Comes A Candle… (Infernal Lullaby)
06. Black Smoke Curling From The Lips Of War
07. Discourse Between A Man And His Soul
08. The Dying Of The Embers
09. Ashen Mortality
10. How Many Tears To Nurture A Rose?
11. Suffer Our Dominion
12. Us, Dark, Invincible
13. Sisters Of The Mist (bónuszdal)
14. Unleash The Hellion (bónuszdal)

Cradle Of Filth - Existence Is Futile

Megosztás