Nem először érkezik szombaton hazánkba Ben Granfelt, a Wishbone Ashben és a Leningrad Cowboysban is megfordult finn gitáros, akit a Gary Moore-emlékesteken való fellépésein kívül a Going Home című slágere miatt is imádunk. 4 Gary Moore-tiszteletadás és 2 szólókoncert után szeptember 30-án az Analog Music Hallban harmadszor játszik saját bandájával.

Ben Granfelt

Ben Granfelt idén töltötte be a 60-at, és éppen születésnapján, június 16-án jelent meg 20. szólóalbuma ‘Gratitude’ címmel. A Gary Moore-Emlékestek sztárja (ott volt 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben és 2019-ben is) nemcsak az ír gitáros, de a nemrég elhunyt Jeff Beck és még élő példaképe, Robin Trower előtt is lerója tiszteletét ezzel az albummal, melyet egy nyári fesztiválfellépésen szinte teljes egészében el is játszott a publikumnak. Korábbi szólókoncertjein (2017-ben és 2018-ban) power trio formátumban láthattuk, most billentyűst is hoz magával, így még tömörebb hangzásra számíthatunk szombaton este. A július 1-i PuistoBlues 2023 fesztiválon ez volt a műsora:

 

 

Desire, The Sirens Call / Leave It Alone / JB Reggae / Techno Blues / I Got The Blues From You / Life Goes On / Remember, Never Forget / Check Up From The Neck Up / Hey Stranger / Faith, Hope And Love / Cause We’ve Ended As Lovers // Almighty Blues /// Going Home

Son Henry

Ezúttal kivételesen előzenekara is lesz az alaszkai lap-steel gitáros-énekes, Son Henry személyében, aki már két hete megérkezett Magyarországra, hogy itt rögzítse új lemezét a T. Rogers Blues Band segítségével. Ő utoljára a 2009-es Gastroblues Fesztiválon lépett fel hazánkban, akkor is a T. Rogers zenészei segítették ki, most sem lesz ez másként.

A koncert szeptember 30-án, szombaton lesz az Analog Music Hallban, kapunyitás 19:00-kor, Son Henry 19:30-kor kezd, Ben Granfelt pedig 20:30-kor csap a húrokba.
Jegyek még kaphatók a Tixánál, további információk az esemény Facebook-oldalán.

Ben Granfelt tour

Megosztás