A Forever Moore című dallal vezeti fel új lemezét Joe Stump, az Alcatrazz gitárosa. A tíz éve elhunyt gitáróriás ihlette dal a nyár végén megjelenő ‘Diabolical Ferocity’ című nagylemezen is rajta lesz.

Joe Stump

Április 24-én Joe Stump új digitális kislemezt jelentet meg. A Forever Moore című szám egy torokszorító, érzelmileg túlfűtött instrumentális gitárballada, amelyet az ír gitáróriás, a néhai Gary Moore ihletett. A dal rajta lesz Joe készülő ‘Diabolical Ferocity’ című nagylemezén is, amelyet idén augusztus végén / szeptember elején terveznek kiadni.

 

 

A kislemez kiadásáról Joe azt mondta: „Gary születésnapja április 4-e, ezért ezt mindenképpen ki szerettem volna adni a hónap folyamán, hogy így tisztelegjek egyik hősöm előtt. Noha rendkívül jól érezhető a játékomon, kik a kedvenc gitárosaim és a legfontosabb hatásaim – és természetesen az új lemez tele lesz mindennel, amit csak elvárhatsz egy új kiadványomtól: technikás játékkal, neoklasszikus tekeréssel, gyilkos riffekkel és jól megjegyezhető dallamokkal –, számomra továbbra is Gary Moore az egyetlen gitáros, aki olyan szinten megérint érzelmileg, mint senki más. A mai napig gyakran hallgatom Gary munkásságának minden korszakát, és gyakran mondogatom magamban: »Mi a francért nem hallgatom még többször?« Kivétel nélkül mindig inspiráló tananyag. Ebben a dalban a tőlem telhető legjobb módon próbáltam megőrizni és átadni azt, mekkora hatással volt rám. Őszintén remélem, hogy tetszeni fog, mert részemről ez a legnagyobb csodálat és tisztelet kifejezése valaki iránt, aki túl hamar hagyott itt minket.”

A Ritchie Blackmore iránti rajongásáról is ismert gitáros egyébként április 10-én a warwicki Renegadesben lép fel Stormbringer nevű Deep Purple tribute bandájával. „Ha szereted a Purple-t és Blackmore-t, akkor legyél ott!” – adta ki az ukázt. Sajnos nekünk kicsit messze van.

Joe Stump - Forever Moore

Megosztás