Bár már korábban beharangoztuk, hogy lemezbemutató koncertje lesz jövőre Dan Patlanskynak Budapesten, ám a lemez részleteit és az első kislemezdalt csak most mutatta be a dél-afrikai blues-rock gitáros.

Dan Patlansky 2021 - Shelter Of Bones

A dél-afrikai blues-rock gitáros, Dan Patlansky 2022. február 25-én adja ki új stúdióalbumát, a ‘Shelter Of Bones’-t a Virgin Music Label And Artist Services gondozásában. Patlansky az albumot egy nemzetközi turnéval támogatja meg, melynek első állomása Budapest lesz március 25-én.

 

 

A ‘Shelter Of Bones’ felvételei három éven át, 2019 és 2021 között készültek. „A világjárvány lehetővé tette számomra, hogy időt szánjak rá, és alaposan átgondoljam, mit szeretnék, hogy a dalok legjobban átjöjjenek – mesélte Patlansky. – A feldolgozásokban és a dalszerzésben sok tekintetben megpróbáltam megtartani a korábbi albumok hangzását, amelyekről ismertté váltam, de határozottan tettem néhány kanyart útközben. Mindig is úgy tekintettem egy lemezre, mint egy időkapszulára, amely megmutatja, hol tart egy művész az életének egy adott szakaszában.”

Patlansky számára a ‘Shelter Of Bones’ egy hároméves időszakot ölel fel sok hullámheggyel és hullámvölggyel, és ennek eredményeképpen a dél-afrikai gitáros úgy véli, hogy ez egy nagyon érdekes utazás volt. „A célom mindig az, hogy megpróbáljak olyan lemezt készíteni, amit én is szívesen hallgatnék – mondta a gitáros. – Nagyon boldog vagyok és büszke erre az albumra. Én magam voltam a producere, mert nagyon különleges hangzást akartam. Három számba egy jóbarátomat, egy hamburgi billentyűst, Tom Gatzát is bevontam, aki friss hangzást vitt a dalokba, különösen a balladákba (I’ll Keep Trying és Shelter Of Bones). A ‘Shelter Of Bones’ pontosan reprezentálja azt, aki jelenleg művészként vagyok, aki egy modern csavart ad annak, amit a legjobban szeret, a bluesnak.”

Az új album első kislemezdala a Hounds Loose.

A ‘Shelter Of Bones’ dallistája:

01. Soul Parasite
02. Snake Oil City
03. Selfish Lover
04. Lost
05. Bad Soul
06. Presence
07. I’ll Keep Trying
08. Devil’s Dopamine
09. Sweet Memories
10. Hounds Loose
11. Shelter Of Bones

Dan Patlansky 2021 - Shelter Of Bones

Megosztás