Pénteken jelent meg a Beast In Black zenekar új nagylemeze, amiről a harmadik nótához készült merész és provokatív videót most osztották meg, ehhez is érkeztek érdekes információk a zenekar basszusgitárosától, Molnár Mátétól.

Beast In Black

Múlt pénteken jelent meg a Beast In Black régóta várt harmadik albuma, a ’Dark Connection’, melynek megjelenési partiján a Nuclear Blast kiadó meglepetéssel is szolgált a zenekar számára, mindjárt kettővel: Arany- és platinalemezt adtak át a bandának az első két lemezük elismeréseként. De ez még nem minden, mert most a zenekar szolgált egy meglepetéssel, hiszen megjelent a harmadik kislemezdalhoz, a Hardcore-hoz készült új, lenyűgöző videóklip.

 

 

„Üdvözlünk a következő évszázadban. Sötét kapcsolatok (Dark Connection) és tiltott élvezetek a neve ennek a játéknak, ez a valóság a valóságban. Néhány dolog egyszerűen túl ellenállhatatlan ahhoz, hogy ne kóstoljunk bele, még akkor is, ha a saját életünk a tét” – kommentálta Anton Kabanen, a banda gitárosa. A videó fő mondanivalóját így foglalta össze: „Ideje, hogy felfedjük a meztelen igazságot és szembenézzünk az ítélettel. Amit most látni fogsz, az egy explicit látásmód eredménye, amelyet Hajime Sorayama elmebajos munkái és a 90-es évek nyers cyberpunk animéi, konkrétan az ’AD Police Files: The Phantom Woman’ inspiráltak.”

A videó megtekintéséhez – a klipben látható jelenetek miatt – életkori megerősítés szükséges.

Ahogy azt már a zenekar előző két videójánál megtettük, most is megkerestük Molnár Mátét, a banda basszusgitárosát, hogy meséljen nekünk a lemezmegjelenési partiról, illetve néhány kulisszatitkot elárult a legújabb videójukkal kapcsolatban is.

Mátét Helsinkiben sikerült utolérni, épp a tengerparti futását fejezte be: „Helsinkiben vagyok a lemez megjelenésével kapcsolatos médiaesemények miatt, illetve átvettük az első két albumért járó arany- és platinalemezeket is, ami hatalmas megtiszteltetés. Amúgy az a vicc, hogy ezek a díjak már 2020 januárja óta vártak ránk, egyszerűen csak nem volt eddig alkalmuk átadni nekünk.
Az új klipünkben szereplő »Silver Lady«-t már régóta ismerjük. Már a legelső koncertünkön, a 2015-ös Nightwish előtti arénabulin ő volt a merchösünk, árulta azt az egyféle pólónkat, amink akkor volt (nevet). Azóta is jóban vagyunk és többször dolgoztunk már együtt koncerteken, illetve az egyik korábbi klipünkben is szerepelt, ebben az újban pedig elvállalta ezt a merész főszerepet.
A dal inspirációjáról úgy másfél éve beszélgettünk először Antonnal, amikor a szövegét írta, ez ihlette aztán a klipet is. Az alapötlet Antontól származott, de a megvalósítás már a rendező feladata volt. Művészien próbált ábrázolni egy durván erotikus sztorit, biztosak vagyunk benne, hogy megoszlanak majd róla a vélemények (nevet).
A videó azon részei, amiben a két főhős szerepel, egy külön forgatási napon készültek, mi azon nem vettünk részt, a szereplőkön és a stábon kívül senki nem lehetett jelen, érthető okokból (nevet). Már az első összevágott verzió nagyon tetszett nekünk, viszont egyből egyeztetnünk is kellett a kiadóval, hogy bevállalják-e. Először próbáltak minket meggyőzni, hogy picit lightosabb verzió lásson napvilágot, és küldtek pár példát más zenekaroktól. Megnéztük ezeket, és már biztosan tudtuk, hogy mi nem fogunk kitakarni semmit (nevet).
A filmben szereplő robotkutya amúgy Antoné. Alapvetően a klip miatt vette még az év elején úgy, hogy azt sem tudtuk, kap-e valóban szerepet benne. Magától csinál mindent, jön-megy, ugat, pisil stb., teljesen úgy viselkedik, mint egy rendes kutya. Nem programozható, úgyhogy amikor a videóban az aktust látva csóválja a fejét, az teljesen a véletlen műve volt. Intelligensek ezek a mai robotkutyák, nem?
Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy az életkor-hitelesítés miatt ez a klip nem kerülhet be az ajánlott videók közé, meg a playlistekbe sem nagyon, úgyhogy ennek biztosan nem lesz napi százezres nézettsége. De ezt tudtuk előre, és el is fogadtuk. Viszont annál többet fognak beszélni róla (nevet)!”

És van még egy meglepetése a zenekarnak: A második kislemezhez készült videó stílusában elkészült egy csodálatos videójáték, amit a rajongóknak fejlesztettek ki. Itt játszhatsz vele és válhatsz játékfüggővé!

Megosztás