Katonai bunkerben forgatták a harmadik albumot felvezető kislemezdal látványos klipjét, amelyben CGI-technológiát is alkalmaztak a fordulatos cyberpunk love story kiteljesítéséhez. Magazinunknak Molnár Máté basszusgitáros mesélt a részletekről.

Beast In Black

A visszaszámlálás elkezdődött, a Beast In Black nagy durranással harangozta be az október 29-én megjelenő új lemezük előrendelését, amelynek ’Dark Connection’ a címe. Az előrendelés indulásával egy időben megjelent az első nóta az új lemezről, a Moonlight Rendezvous, amelyről Anton Kabanen, a zenekar gitárosa így nyilatkozott: „A Moonlight Rendezvous egy sötét cyberpunk szerelmi történet, amely merész húzás a Beast In Black történetében. Lehetetlen küldetésnek tűnt egy teljes játékfilmet érő történetet hat percbe sűríteni anélkül, hogy úgy éreznénk, hogy csak egy trailert nézünk, de mégis kerek egész lett, ha minden darabot összeraksz. Ahogy lenni szokott, minél nagyobb a kihívás, annál nagyobb az ösztönzőereje, ezért tudtuk, hogy ezt meg kell csinálnunk, a Beast In Black így működik. Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy senki sem volt úgy felpörögve, mint a mi multitalentum rendezőnk, Katri Ilona Koppanen, aki nemcsak egy olyan rendkívüli videót készített a zenekarnak, amire nagyon-nagyon büszkék vagyunk, de ez volt a filmrendezői debütálása is.”

 

 

Molnár Máté, a zenekar basszusgitárosa a klip megjelenése után magazinunknak mesélt a fogadtatásról és a forgatásról: „A menedzsmenttel egyeztetve abban maradtunk, hogy egy grandiózusabb klipet szeretnénk. Úgy gondoljuk, ezzel sikerült egy szinttel feljebb lépni, reméljük, hogy ezt a rajongók is így gondolják majd. Katri Ilona Koppanent amúgy az első videónk óta ismerjük, csak akkor még gyártásvezető volt, de azóta is minden videónknál felbukkant a neve valamilyen produkciós poszton. Rendezőként ez az első munkája, ez amolyan megelőlegezett bizalom volt részünkről, amire – látva a végeredményt – teljes mértékben rászolgált.
A Moonlight Rendezvous felvételei amúgy még februárban zajlottak, és az eredeti forgatókönyvben minimális szerepet szántak nekem, aminek az a prózai oka, hogy a pandémia miatt bizonytalan volt a kiutazásom, ezért úgy készültünk, hogy ha nem tudok kimenni, akkor a részemet majd később vesszük fel. A következőben természetesen már nagyobb szerepet kapok. A sok CGI mellett egy katonai bunkerban volt a forgatás és rengeteg
»easter egg« van a filmben. Ha valaki többször megnézi, akkor utalásokat találhat a zenekarra vonatkozóan.”
A fogadtatásról a következőket mondta: „Pár nappal a megjelenés után a közel 400 ezres megtekintés elég jó eredmény, pláne, hogy közvetlenül előtte jelentették be az ABBA-nótákat, a lemezt és a koncertet, illetve az Iron Maiden legújabb lemeze is aznap jelent meg.”

Megosztás