Mint egy vidám nap a cirkuszban, így jellemezte a zenekar most megjelent friss albumát, amelyről már a negyedik nótát ismerhetjük meg.

Battle Beast

Pénteken jelent meg a finn Battle Beast legújabb albuma, a ’Circus Of Doom’, a megjelenés napján még egy friss videót tettek ki, az új klip a Wings Of Lighthoz készült.

 

 

Janne Björkroth billentyűs mesélt az albumról: „Egy magával ragadó és érdekes albumot akartunk készíteni, amely könnyedebb, bulizós dalokat és súlyosabb anyagokat is tartalmaz. Ez nem egy hagyományos értelemben vett tematikus album, sokkal inkább egy sokszínű anyag, ami úgy hangzik, mint a Battle Beast, de új tulajdonságokkal és fordulatokkal felvértezve. Az album címét a színpadias nyitódalról kapta, ami több szempontból is elég ütős dal. Groove-os és fülbemászó, tele lenyűgöző részletekkel, vad hangszerelésekkel, nagy érzelmekkel és sok-sok történettel. Ily módon a dal az egész albumot tükrözi, szerintünk ideális címadó, mivel a dalhoz hasonlóan az egész album tele van varázslatos meglepetésekkel és vad karneváli hangulattal. Mint egy vidám nap a cirkuszban.”

A lemezről ez a negyedik tétel, amihez videóklipet forgatott a banda, korábban már bemutattuk az úttörők előtti tisztelgésről szóló dalt, egy erőt adó nótát és a kapzsiságot pellengérre állító első kislemezdalt.

Az album fizikai és digitális verziói elérhetők a kiadó gyűjtőoldaláról.

Megosztás