Időutazós klippel jelentkeztek az őrült kalózok a legújabb lemezük megjelenése előtt. Bodor Máté most is exkluzív részleteket árult el a forgatásról.

A hírhedt kalózmetál banda, az Alestorm új útra kelt hetedik stúdióalbumával, a ’Seventh Rum Of A Seventh Rum’-mal.  A címadó dal egy visszautalás a korai ’Captain Morgan’s Revenge’-re, amely a hét tengeren vívott háború hősies történetét meséli el. A dalhoz készült most megjelent videó a 70-es évek stílusában mutatja be a zenekart, trapézgatyák, groove-os napszemüvegek és rojtos ingek is szerepelnek benne. Ezt ne hagyd ki!

 

 

Ez már a negyedik előzetes a lemezről, és ahogy a korábbi két videónál, a zenekar magyar gitárosa, Bodor Máté most is mesélt kis kulisszatitkokat a forgatásról. „A korábban már megjelent zenekari fotó, illetve az én Facebook profilképem is most nyert értelmet. A videót a billentyűsünk, Elliot készítette, a forgatás pedig abban a stúdióban történt, ahol felvettük a lemezt. Konkrétan abban a szobában, ahol a dobokat rögzítettük. Nem szerettünk volna még egy történetmesélős videót, ha úgy vesszük, ez is egyfajta image klip lett. Már ott kitaláltuk, hogy egy tipikusan 70-es évekbeli hangulatot akarunk megjeleníteni, és szinte azokból a dolgokból alakítottuk ki a díszletet, amiket a stúdióban találtunk. A ruhákat az Amazonról rendeltük, ilyen ruhadarabok nincsenek az otthoni szekrényeinkben – mondta nevetve. – A hangszer, amin Elliot a klipben játszik, egy ténylegesen működő Hammond volt, alig bírtuk átcipelni a stúdió egy másik pontjáról. Aki megnézi a videót, az egy érdekességre és egy bakira is felfigyelhet: a gitárszólóm alatt Chris egy desszert receptjét tette fel a videóra, majd az utána következő refrénnél egy másik banda szövegének feliratát keverte a videóba. Aki pedig egy hatalmasat szeretne bulizni velünk, az jöjjön el július 3-án a Barba Negrába, garantáltan egy eszement műsorban lesz része!”

A június 24-én, pénteken megjelenő albumnak lesz egy magyar változata, amin bónusznótaként a srácok feldolgozták a Neoton Família Nyár van című slágerét, egy ismert magyar énekes vendégszereplésével. Július 3-án a Barba Negrában egy ’Piratefest’ elnevezésű eseményen mutatják be a hazai rajongóknak a lemez anyagát, természetesen nem kihagyva a régi nagy slágereket és reményeink szerint a lemez két magyar vonatkozású dalát is meghallgathatjuk. „Pálinka for everyone!” És hogy milyen hangulat várható azon a bulin, azt megnézhetitek a hétvégén lezajlott Hellfest felvételén. Nem mellesleg a hétvégi Copenhell fesztiválon a banda megdöntötte a fesztivál egy korábbi csúcsát, ugyanis az egyórás műsor alatt 1755 ember „crowdsurf”-özött.

A H-Music Hungary bemutatja: Alestorm – Alestorm’s Piratefest Budapest
Alestorm, Visions Of Atlantis, Rumproof, Captain Yarrface DJ Set
2022.07.03. Barba Negra

Megosztás