Az Alestorm hozta a formáját az új album első kislemezéhez készült videóban, ami megmutatja a zenekar metálosabb oldalát, és ami jellemezni fogja a nyáron érkező új anyag zenei vonalát. A klip készítéséhez exkluzív kommentárt fűzött Bodor Máté gitáros.

Ideje felvenni a kalózkalapot és felfújni a gumikacsákat, mert a kalózmetálos Alestorm új útra indult, hetedik stúdióalbumuk, a ’Seventh Rum Of A Seventh Rum’ június 24-én jelenik meg a Napalm Records gondozásában.
A zöld magnókazettától a fadobozos-bónuszvinyles-rumospoharas dupla CD változatig 9 különféle fizikai formátumban indult el az előrendelés, ezzel párhuzamosan megjelentette a zenekar az első kislemezdalt, ami az albumot indító tétel Magellan’s Expedition címmel, a nóta Magellán 1522-es történelmi jelentőségű földkerülő útjának a történetét meséli el. A videót egy várban forgatták rengeteg pirotechnikával és egy hatalmas sárga gumikacsával, aminek a szeme lángszóróként funkcionál. A kacsa egy fiatal lánnyal harcol, aki a végén igazi kacsává változik. A bombasztikus hangzású dal a debütáló ’Captain Morgan’s Revenge’-féle Alestormot idézi örvénylő folkos hegedűvel és latinos kórussal. A zenekar a lezárás alatt mániákusan gyártotta a zakkant kalózmetál himnuszokat, és bevallásuk szerint elkészítették a valaha hallott legepikusabb és legkomolyabb (!) hangzású Alestorm-albumot.

 

 

Bodor Máté gitáros mesélt nekünk a forgatás mikéntjéről, illetve, hogy mi várható még a lemez megjelenéséig: „Lengyelországban egy várudvarban forgattunk, egyetlen éjszaka alatt végeztünk. Március elején voltunk kint, nagyon hideg volt, közel nulla fokban töltöttük az éjszakát. Szerencsére a lengyel Grupa13 stábja nagyon profi volt és minden flottul ment, nagyon sok metál zenekar [Machine Head, Behemoth, Die Apokalyptischen Reiter, stb.] videóját csinálták, így megvan a rutinjuk. Ha minden igaz, az Amaranthe zenekar Archangel videóját is itt forgatta a stáb. A rengeteg pirónak köszönhetően kevésbé fáztunk. Természetesen azokat a részeket is végignéztük, amiben nem szerepeltünk, kíváncsiak voltunk az éjszakai forgatásra. A lánggal hadonászó srác helyi gyerek volt, de nagyon profin nyomta. A klip története komolynak indult, de aztán jött a teljes őrület, ahogy az tőlünk már megszokott. Az elcsépelt kezdés sem véletlen, ahogy a lány szalad az erdőben, az annyira tipikusan metálos klisé. Azért választottuk elsőnek ezt a dalt, mert zeneileg ez mutatja meg a legjobban, hogy mi várható tőlünk ezen az albumon. Metálosabb lett az egész anyag, persze lesz benne ránk jellemző bulizósabb tétel is. A végén hallható latin szöveg, tényleg latinul van, de ha valaki lefordítja, akkor sok értelme nem lesz (nevet). A lemez megjelenéséig még terv szerint 3 videót fogunk bemutatni. Majd azokról is mesélek!”

Megosztás