Az Alcatrazz vadonatúj, ‘Born Innocent’ című albumáról előcsalt második kislemezdal az 1666-es nagy londoni tűzvészről szól.

Alcatrazz

Graham Bonnet dallamos heavy metal együttese, az Alcatrazz július 31-én ismét nagy kihívás előtt áll, a ‘Born Innocent’ lesz az első stúdiólemezük az 1986-os ‘Dangerous Games’ óta. A ‘Born Innocent’-en hosszú idő után egyesül újra Graham Bonnet énekes, valamint két másik alapító tag, Jimmy Waldo billentyűs és Gary Shea basszusgitáros. Az album egyfajta dallamos heavy rock, melynek sarokkövei a Rainbow és a Michael Schenker Group. Itt debütál az illusztris Alcatrazz-gitárosok legújabbika, aki extrém hathúros tehetségét hozza a zenekarba, a bostoni székhelyű Berklee College of Music gitárprofesszora, Joe Stump, aki méltó utódja Yngwie Malmsteennak és Steve Vainak. A zenekar billentyűse, Jimmy Waldo egy korábbi interjúban azt mondta: „Az utolsó két Graham Bonnet Band-album stílusában lényegében már Alcatrazz-album volt, ami a célunk is volt egyébként. Úgy érezzük, az új gitárossal, Joe Stumppal egy következő szintre emeltük az Alcatrazzt.”

 

 

A Polar Bear után a London 1666-et mutatták be, mely a nagy londoni tűzvészről szól. A lemezen ebben a dalban is a Riot V basszusgitárosa, Don Van Stavern játszik, a klipben viszont az eredeti Alcatrazz-basszer, Gary Shea látható.

 

Megosztás