Polar Bear az Alcatrazz vadonatúj, ‘Born Innocent’ című albumának vezető kislemeze. A vendégművészekben bővelkedő teljes anyag július 31-én jelenik meg a Silver Lining Musicnál.

Alcatrazz

Graham Bonnet dallamos heavy metal együttese, az Alcatrazz július 31-én ismét nagy kihívás előtt áll, a ‘Born Innocent’ lesz az első stúdiólemezük az 1986-os ‘Dangerous Games’ óta. A ‘Born Innocent’-en hosszú idő után egyesül újra Graham Bonnet énekes, valamint két másik alapító tag, Jimmy Waldo billentyűs és Gary Shea basszusgitáros. Az album egyfajta dallamos heavy rock, melynek sarokkövei a Rainbow és a Michael Schenker Group. Itt debütál az illusztris Alcatrazz gitárosok legújabbika, aki extrém hathúros tehetségét hozza a zenekarba, a bostoni székhelyű Berklee College of Music gitárprofesszora, Joe Stump, aki méltó utódja Yngwie Malmsteennak és Steve Vainak. A zenekar billentyűse, Jimmy Waldo egy korábbi interjúban azt mondta: „Az utolsó két Graham Bonnet Band-album stílusában lényegében már Alcatrazz-album volt, ami a célunk is volt egyébként. Úgy érezzük, az új gitárossal, Joe Stumppal egy következő szintre emeltük az Alcatrazzt.”

 

 

„Az Alcatrazz egy márkanév – jelentette ki a frontember Graham Bonnet. – Az emberek tudják, mit nyújt az Alcatrazz, és ezen az albumon eredeti Alcatrazz ötletek vannak, de modern módon, új inspirációval játszva.”

Andy Haller keverte és maszterelte a ‘Born Innocent’-et, amelyen Bonnet hosszú karrierjének korábbi sztárjait találjuk a vendégek között. Chris Impellitteri írta a címadó dal zenéjét és az összes gitárt is ő játssza az arpeggióban gazdag dalban. Bob Kulick, akivel a Blackthorne-ban zenélt együtt, az I Am The Kinget írta és gitározta fel, Nozomu Wakai japán gitárvirtuóz – e neves társaságnak egy újdonsült meghívottja – hasonlóképpen írta és feljátszotta a gitársávokat az ír harcoshoz írt ódában, a Finn McCoolban, míg Steve Vai, az Alcatrazz korábbi gitárosa a Dirty Like The Cityben közreműködik. Mindeközben a Something That I Am Missing és a Warth Lane című dalokat az olasz gitárhős, Dario Mollo írta és játszotta el, akivel az EZoo nevű projektben zenéltek együtt. A Riot V basszusgitárosa, Don Van Stavern pedig a Polar Bearben, a Finn McCoolban, a London 1666-ban, a Dirty Like The Cityben és a Paper Flagsben játszik. Ha hozzáadjuk ehhez a D. Kendall Jones által írt és elgitározott We Still Remembert, sőt egy másik újonnan meghívott sztár, az Annihilator-gitáros Jeff Waters gyors szólóját a Paper Flagsben, akkor megérthetjük, hogy egy korábbi sajtóközleményben úgy írták le az albumot, hogy „Bonnet-Shred-Fest” néhány gitárossal az énekes múltjából.

A felsõ kategóriás zene mellett a ‘Born Innocent’-et Bonnet valódi mesemondó dalszövegekkel látta el. „Vegyük például a Polar Bear című dalt – magyarázta az énekes. – Hallottam ezt a szót, hogy jegesmedve, és azt gondoltam, hogy érdekes cím lenne, mert ennivalónak és kedvesnek hangzik, de nem az. Ez egy történet arról, hogy amikor az eszkimók megöregszenek, akkor életüket adják – a hóban ülve és halálra fagyva – a jegesmedvének, hagyva, hogy elvigye a testet. A jegesmedvék Isten szerepét játszották az életükben és az öngyilkosság egyik módjaként kiemelkedő, ám szörnyű szerepet játszottak a biológiai körforgásban. Mert amikor egy eszkimó elveszítette az összes fogát, és már nem tudott enni, akkor nyilvánvalóan elveszítette erejét is, és gyenge idős emberré válhatott. Már nem tudott hozzájárulni a törzshöz, érezte, hogy élete haszontalan, ezért kiment a hóba, és áldozatul esett a medvének.”

Az Alcatrazz ‘Born Innocent’ lemeze CD-n és digitális formátumban jelenik meg július 31-én a Silver Lining Musicnál.

Dallista:

01. Born Innocent
02. Polar Bear
03. Finn McCool
04. We Still Remember
05. London 1666
06. Dirty Like the City
07. I Am the King
08. Something That I Am Missing
09. Paper Flags
10. The Wound Is Open
11. Body Beautiful
12. Warth Lane
13. For Tony

Alcatrazz:

Graham Bonnet – ének
Joe Stump – gitár
Jimmy Waldo – billentyűs hangszerek
Gary Shea – basszusgitár
Mark Benquechea – dobok

Alcatrazz

Megosztás