fbpx

Miután a pár éve prosperáló, és két stúdióalbumot is kiadó Graham Bonnet Band a nevét Alcatrazzra változtatta vissza, és Joe Stump személyében egy Yngwie Malmsteen karakterű neoklasszikus gitárost is leszerződtetett, csak idő kérdése volt, hogy mikor rukkolnak elő egy új Alcatrazz anyaggal. Nos, az új stúdióalbum majdnem kész, és várhatóan 2020 közepén jelenik meg. A lemezt Andy Haller keverte.

Alcatrazz

A zenekar billentyűse, Jimmy Waldo egy korábbi interjúban azt mondta: „Az utolsó két Graham Bonnet Band-album stílusában lényegében már Alcatrazz-album volt, ami a célunk is volt egyébként. Úgy érezzük, az új gitárossal, Joe Stumppal egy következő szintre emeltük az Alcatrazzt.”

A legfrissebb változás, hogy az eredeti basszusgitáros, Gary Shea újra csatlakozott a zenekarhoz. A csapat jelenlegi felállását az alapító tagok, Graham Bonnet (ének), Gary Shea (basszusgitár) és Jimmy Waldo (billentyűs hangszerek) mellett Joe „Shredlord” Stump gitáros és Mark Benquechea dobos adják.

A zenekarból távozott Beth-Ami Heavenstone basszusgitáros ugyanakkor a zenekar közösségi oldalán köszönte meg az eddigieket: „Szüleim egészségének romlása miatt kénytelen vagyok ingázni L.A. és Santa Rosa között, ami nem teszi lehetővé, hogy fél évekre elmenjek turnézni a zenekarral, ezért ki kellett lépnem az Alcatrazzból. A zenélés és hogy bejárhattam a világot Grahammel, fenséges élmény volt számomra, és örökre adósa vagyok neki azért, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget. Mindig becsben fogom tartani az emlékeket. Köszönöm mindenkinek, aki eljött a koncertekre, hogy támogasson minket. Egy nap még találkozunk! Rengeteg szeretettel, Beth-Ami.”

Bonnet szerint „ez az album az első két Alcatrazz-lemez rajongóinak szól, különös tekintettel Yngwie-re [Malmsteen]. Nem szórakozunk itt. Ez egy gitárközpontú heavy album lesz, rengeteg neoklasszikus gitárjátékkal… Készen állunk arra, hogy a következő szintre emeljük az Alcatrazzt ezzel a lemezzel, ez az első stúdióalbumunk 1986 óta.”

Az Alcatrazz közelgő lemezén Chris Impellitteri, Steve Vai, Bob Kulick, Dario Mollo és Nozomu Wakai japán shredder is közreműködik majd, amit egy sajtóközleményben úgy írtak le, hogy „Bonnet-Shred-Fest” néhány gitárossal az énekes múltjából. Az Alcatrazz 2020/2021-ben rendesen megturnéztatja az új albumot.

Bonnet, Waldo és Shea korábban már újraegyesült egy rövid koncertsorozat erejéig 2017 márciusában. Az alkalomról felvétel is készült ‘Parole Denied – Tokyo 2017’ címmel. A különleges fellépésen a zenekart Mark Benquechea dobos és Conrado Pesinato gitáros egészítette ki az akkori Graham Bonnet Bandből.

Az Alcatrazzt 1983-ban alapította az egykori Rainbow– és Michael Schenker Group-énekes, Graham Bonnet Waldóval és Sheával együtt. A 80-as években három stúdióalbumot készítettek. A zenekar debütáló albumán egy fiatal svéd gitáros, Yngwie Malmsteen szerepelt, a második albumukon Steve Vai gitárvirtuóz játszott. Az 1986-os ‘Dangerous Games’ megjelenése után egy évvel a zenekar feloszlott.

Megosztás