Wolf Van Halen és zenekara, a Mammoth WVH ma debütál egy amerikai TV műsorban, ennek örömére bejelentette a nagylemez paramétereit – borítót, dallistát, megjelenési dátumot –, és kihozta annak első kislemezét, ezzel is fokozva a várakozást.

Wolf Van Halen

A Wolf Van Halen által dirigált formáció első lemezének végre megvan a megjelenési ideje. A ’Mammoth WVH’ érkezését június 11-re tűzte ki az EX1 Records, az Explorer1 Music Group tagja. A zenész elkezdte megalapozni saját zenei identitását azzal, hogy a bemutatkozó album összes dalát egyedül írta, valamint az összes hangszert ő játszotta fel a lemezre és ő is énekelt. Az albumot nyitó Mr. Ed rockos kezdőriffjétől a záró Stone mozgalmas basszusán át a dobokig, a Mammoth WVH bemutatja a különféle zenei hatásokat, amelyek Wolfot ihlették. Az olyan dalok, mint a Resolve, a The Big Picture vagy épp a Think It Over nagyon különböznek egymástól, de mégis csak a Mammoth WVH-re jellemzőek. A korábban bemutatott Distance, amelyet édesapja, Eddie Van Halen emlékére írt, az is egy másik oldalát mutatja be, és jelenleg a harmadik legnépszerűbb a US Active Rock Radio listáján, az érzelmes videó mára közel négymilliós nézettséget ért el. A dalt eredetileg nem is akarta feltenni az albumra, de az elsöprő sikerre való tekintettel bónuszdalként mégis helyet kapott rajta. Ma megjelent a nagylemez első hivatalos kislemezdala is, a You’re To Blame, melyet korábban már bemutattak a Howard Stern Show-ban.

 

 

A Mammoth WVH, azaz Wolfgang Van Halen (ének, gitár) Frank Sidoris (gitár), Ronnie Ficaro (basszusgitár) és Garrett Whitlock (dob) ma a Jimmy Kimmel Live! tévéműsorban debütálnak, február 19-én pedig a NBC News’ TODAY műsorában is fellépnek. Mindkét show-ban a Distance című dalt adják elő, a jövő héten akusztikus változatban.

’Mammoth WVH’ dallista:

01. Mr. Ed
02. Horribly Right
03. Epiphany
04. Don’t Back Down
05. Resolve
06. You’ll Be The One
07. Mammoth
08. Circles
09. The Big Picture
10. Think It Over
11. You’re To Blame
12. Feel
13. Stone
14. Distance (bónuszdal)

Wolf Van Halen - Mammoth WVH

Megosztás