A néhai Eddie Van Halen fia, Wolfgang, aki a Van Halen basszusgitárosa volt a zenekar utolsó éveiben, dalban emlékezett meg gitárzseni apjáról. A Distance klipje ma jelent meg.

eddie wolfgang van halen

Wolfgang Van Halen apjának ajánlotta debütáló szóló szerzeményét, aki a múlt hónapban költözött el az örök vadászmezőkre. A közönség számára még nem ismert szerzeményről így mesélt Wolfie: „Distance a dal címe, mely az első szólóalbumomra íródott, aminek megjelenését aztán elhalasztottuk. Apám folyamatosan küzdött betegségeivel, én pedig sokszor elképzeltem az életem nélküle, és azt is, mennyire hiányozna. Mivel ez a dal nagyon személyes, mindenki hozzákapcsolthatja a saját életében elszenvedett nagy veszteséghez. Sose gondoltam, hogy a Distance lesz az első dal, amit a közönség hallani fog tőlem, ugyanakkor sokszor eszembe jut az is, mi lenne, ha apa itt lenne, és együtt ünnepelnénk a dal megjelenését, mert ez neki szól.”

 

 

Wolfgang már 2015-ben elkezdett az albumon dolgozni, 2018-ban bejelentette, hogy elkészült a mű, ez év elején szerződést írt alá az Explorer1 Music Grouppal a megjelenésre.

Megosztás