fbpx

Anders Johansson Phil Campbellhez hasonlóan a fiaival állt össze egy zenekarba és ők is már a második lemezüket jelentették meg. Most a Divided Generations szöveges videója kapcsán mutatjuk be a zenekar súlyos riffeken alapuló dallamos muzsikáját.

Tungsten

A svéd dallamos metálbanda, a Tungsten, melyet 2016-ban alapított Anders Johansson (Hammerfall, Yngwie J. Malmsteen’s Rising Force, Manowar) dobos a fiaival, Karllal és Nickkel, második nagylemezének egyik sikerszámához, a Divided Generationshöz készített szöveges videót. A dalt a Queen We Will Rock You című dalával hozták rokonságba a kritikusok.

Erre a balladára meg akár a HammerFall is büszke lehetne!

A Tungstent 2016-ban alapította Anders Johansson dobos, miután meghallgatta fiai, Karl és Nick Johansson néhány közös szerzeményét. Nem sokkal ezután Mike Andersson (Cloudscape, Fullforce, Planet Alliance, Magnus Karlsson’s Free Fall) is a zenekarba került, teljessé téve a képet. A zenei tehetség öröklődött, és Karl és Nick olyan zenekarokon nevelkedett, mint a Rammstein vagy a Meshuggah. Mivel egy újabb generáció szülöttei, képesek voltak modernitást és trendiséget csempészni a heavy metalba. 2019 szeptemberében jelent meg első lemezük ‘We Will Rise’ címmel, ezt követte 2020 novemberében a ‘Tundra’.

A ‘Tundra’ zenéje követi azt a zenei irányt, melyet a Tungsten a ‘We Will Rise’-on elindított, de mindenből több van benne! A hallgató felismerheti a zenekar karakterisztikus jegyeit, de a hangzás sötétebb és epikusabb, mint korábban. Ez a fülbemászó metál keményen orrba vág.

Karl azt mondta: „A sokszínűség még mindig határozottan jelen van, akárcsak az első albumon. De hogy apám főnökét idézzem a 80-as évekből, »mondják, hogy néha a kevesebb több, de a több mindig több!«”

Mike Andersson énekes így lelkendezett: „Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy végre megjelent a ‘Tundra’, egy igazi dallamos, heavy metal darab! Igazán boldogok vagyunk! Figyelembe véve, hogy tavaly nem tudtunk turnézni a ‘We Will Rise’-zal, most már alig várjuk, hogy útra keljünk 2021-ben!”

„Már jóváhagyták a szereplésünket a 2021-es Sabaton Open Airen augusztusban” – tette hozzá a gitáros, Nick.

A Tungsten felállása:

Mike Andersson – ének
Karl Johansson – basszusgitár és hörgés
Nick Johansson – gitár
Anders Johansson – dobok

‘Tundra’ dallista:

01. Lock And Load
02. Volfram’s Song
03. Time
04. Divided Generations
05. King Of Shadows
06. Tundra
07. Paranormal
08. Life And The Ocean
09. I See Fury
10. This Is War
11. Here Comes The Fall

Tungsten - Tundra


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás