Reméljük, az idei évvel letudjuk a koncertstopot és nem lesz belőle hét szűk esztendő! A Manowar még a járvány kitörése előtti utolsó pillanatban, március 14-én lépett fel Mexikóvárosban, és azt a koncertet készülnek hivatalosan is megjelentetni, ha már a ‘The Final Battle Tour’ nem folytatódhatott idén.

Manowar

2020. március 14-én a játszotta a Manowar régóta várt legelső koncertjét Mexikóban, a mexikóvárosi Hell & Heaven Metal Fest headlinereként. Korábban már írtunk róla a helyi illetőségű Summa Inferno magazinra hivatkozva, hogy ezt a történelmi eseményt több mint 15 nagy felbontású kamerával és egy drónnal rögzítették. Az így kapott felvételeket hamarosan megjelentetik ‘The Final Battle’ címmel Blu-ray és DVD lemezeken, valamint elérhető lesz a digitális platformokon is. Az első képkockák már megérkeztek az alábbi kedvcsináló videókban.

 

 

„Álmunk végre végre valóra vált; most végre fellépünk Mexikóban – mondta korábban Joey DeMaio. – Rajongóink soha nem adták fel a reményt, hogy egyszer ide is eljövünk. Sok éven át járták a világot, hogy találkozzanak velünk. A világ leghatalmasabb és legerősebb rajongótáborával együtt mi is nagyon régóta vártuk ezt a pillanatot!”

A zenekarban két jelentős változás is történt az elmúlt évben. Anders Johansson lett a csapat új dobosa, a svéd zenész 2019 márciusában debütált a Manowarban a csehországi Brnóban. A volt Manowar-gitáros Karl Logant 2018 augusztusában letartóztatták, és 25 év börtönbüntetést kaphat gyermekpornográfia birtoklása miatt. Helyére EV Martel került, aki korábban egy Manowar tribute bandában játszott. Ő 2019 februárjában Tel-Avivban debütált a gitárosi poszton.

Közben folytatódik a háromlemezesre tervezett ‘The Final Battle’ EP-sorozat is, már folynak a második rész felvételei, és gőzerővel szervezik a 2021-re átcsúszott 40. évfordulós Európa-turnét is. Jelenleg az alábbi állomásokat kötötték már le:

2021. április 06. – Zwickau, Stadthalle
2021. április 08. – Rotterdam, Rotterdam Ahoy
2021. április 09. – Oberhausen, König Pilsener Arena
2021. április 10. – Mannheim, SAP Arena
2021. április 12. – Bréma, ÖVB-Arena
2021. április 13. – Berlin, Velodrom
2021. április 16. – Ulm, Ratiopharm Arena
2021. április 17. – Nürnberg, Arena Nürnberger Versicherung

Az egyetlen eddig visszaigazolt fesztiválfellépésük:

  1. július 01. – Rock Fest Barcelona, Santa Coloma de Gramene

Megosztás