Trevor Bolder halála előtt felvett egy szólóalbumot, amit hamarosan meg is hallgathatunk. Bár a gyártással megcsúsztak, még karácsony előtt megjelenik.

Trevor Bolder

David Bowie, a Wishbone Ash és a Uriah Heep néhai basszusgitárosának kiadják szólóalbumát, amit Trevor Bolder még 2013-as halála előtt készített, családja és barátai pedig kiadható állapotba hozták. A lemez címe ’Sail The Rivers’, a Uriah Heepből közreműködik Mick Box és Lee Kerslake, a Wishbone Ash kötelékeiből pedig Laurie Wisefield gitárjátéka hallható valamint Bolder más zenészbarátai is játszanak az albumon. A borítót Ioannis készítette, az ő munkái láthatók azokon a legutóbbi Heep-lemezek tasakjain, melyeken Bolder még játszott.

Shelley Bolder, a basszusgitáros özvegye így kommentálta a lemez megjelenését: „Trevor büszke lenne rá. Az volt az álma, hogy saját albumot készít és rengeteget dolgozott rajta. Sajnos nem egészen sikerült beteljesíteni a vágyát, de a barátok és a család varázslatával meghallgathatjuk csodás zenéjét, mely örökké élni fog. Ha Trevor itt lenne velünk, biztos vagyok, hogy Lee Kerslake-nek ajánlaná, aki nagyon sok örömöt hozott mindannyiunk életébe.”

A dalokban Bolder mellett Derek Gallagher énekel, aki ezt mesélte a felvételekről: „Mikor hallottam, Trevor meddig jutott a felvételekkel, tudtam, hogy be kell fejezni. Megvoltak a dalokról az elképzelései, és mindent lefektetett, ami kellett. A család és barátai segítségével sikerült befejezni a munkát, lélekben végig velünk volt a stúdióban, ez az album öröksége egy része.”

A ’Sail The Rivers’ eddig nem ismert szerzeményeket tartalmaz, olyan interpretációkat is, melyek később feltűntek a Uriah Heep albumain. A mű a Cherry Red Recordson keresztül a Bolder Records gondozásában jelenik meg. A céget még Trevor apjáról nevezték el, aki egy hasonló nevű lemezbolt tulajdonosa volt. Ez is bizonyítja, hogy családi vállalkozás keretében jelenik meg az anyag. A lemez címe ismerős lehet, hiszen, a Sail The Rivers dal a Uriah Heep ’Sea Of Light’ albumán hallható bónuszdalként, szerzője Trevor Bolder.

A december 4-re ígért lemez karácsony előtt még megjelenik CD és LP formában, online platformokon pedig jövő év elején lesz elérhető.

 ’Sail The Rivers’ dallista:

01. Which Way Will The Wind Blow?
02. Rich Kid
03. Wasting My Time
04. I Had A Dream
05. Fear Of Falling
06. Sail The Rivers
07. Shelter From The Rain
08. The Paris Song
09. War Child
10. Dream On

revor Bolder Sail The Rivers


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás