Ritchie Blackmore felfedezettjeként ismerte meg a világ a Rainbow mikrofonja mögött, azóta számos stúdióprojektben vett részt (Sunstorm, The Ferrymen, Vandenberg), a Gotthard-dalokat játszó CoreLeoni tagjaként Budapesten is láthattuk, jelenleg az MSG-vel turnézik és mellette első szólóalbumát készíti Led Zeppelin-, Uriah Heep-, Queen- és Kansas-dalokból. Vagy például itt a No Smoke Without A Fire a Bad Companytól.

Ronnie Romero

Korunk egyik legnagyobb feltörekvő hard rock énekese, Ronnie Romero (Rainbow, Lords Of Black, Sunstorm, The Ferrymen, MSG) bejelentette, hogy április 15-én egy sajátos feldolgozásalbumot jelentet meg ‘Raised On Radio’ címmel. A lemez olyan klasszikusok feldolgozásait tartalmazza, amelyek az évek során valami különlegeset jelentettek Romero számára, és segítettek kialakítani zenei stílusát. Olyan legendás előadók dalai kerültek terítékre, mint a Survivor, Bad Company, Foreigner, Queen, Kansas vagy a Led Zeppelin. Romero mellett egy kiváló zenészgárda áll, köztük Srdjan Brankovic (The Big Deal, Alogia) gitáros, Javi Garcia basszusgitáros, Andy C (ex-Lords Of Black) dobos és Alessandro Del Vecchio billentyűs, aki a produceri, keverési és masztering feladatokat is ellátta. Miközben Serafino Peruginóval, a Frontiers elnökével tárgyalt első szólóalbumáról, a kiadó főnöke felvetette az ötletet, hogy Romero klasszikus AOR és hard rock dalokat is felénekelhetne egy feldolgozásalbumhoz. Az énekes, aki már eleve rajongott ezekért a stílusokért, és érdeklődését meghatározó éveiben jelentős hatással voltak rá, tudta, hogy könnyen össze tudna válogatni egy ilyen dalcsokrot. A Rainbow és a Michael Schenker Group frontembereként számos klasszikus rockdalt előadott már, a CoreLeonival a Gotthard nótáival is könnyedén megbírkózott, spanyol metálbandájával, a Lords Of Blackkel Journey-, Queen- és Rainbow-slágereket is feldolgozott, így ez ismerős terep volt számára. De ahelyett, hogy a jól ismert megaslágereket választotta volna, kevésbé ismert gyöngyszemeket emelt ki a repertoárból. A Queen-dalhoz meghívták Danny Gómezt, aki a ‘We Will Rock You’ musical gitárosa, az All Along The Watchtowerben pedig Javier Reyes, az Animals As Leaders gitárosa játszik, ebben a dalban egyébként Corina Minda román szupermodell, Romero barátnője háttérvokálozik.

 

 

Ez a lemez igazi csemege lehet a rajongók számára, a No Smoke Without A Fire című Bad Company-dalt már meg is hallgathatjuk róla, miközben Romero folytatja a munkát a saját anyagokat tartalmazó, jelenleg is készülő, igazi debütáló szólóalbumán.

A ‘Raised On Radio’ dallistája:

01. Sin’s A Good Man’s Brother (Grand Funk Railroad)
02. Backstreet Love Affair (Survivor)
03. No Smoke Without A Fire (Bad Company)
04. I Was Born To Love You (Queen)
05. Play The Game Tonight (Kansas)
06. Carolina County Ball (Elf)
07. Girl On The Moon (Foreigner)
08. Gypsy (Uriah Heep)
09. Voices (Russ Ballard / Mickey Thomas)
10. All Along The Watchtower (Bob Dylan / Jimi Hendrix)
11. Since I’ve Been Loving You (Led Zeppelin)

Ronnie Romero - Raised On Radio

Megosztás