Az Andy Tillison által dirigált progresszív rock csapat bejelentette, hogy tizenegyedik nagylemezük augusztus 21-én jelenik meg.

The Tangent

A 2018-as ’Proxy’-t követő anyaggal a csapat ismét követi a jól bevált hagyományt és a klasszikus prog stílus aranykorába kalauzol minket vissza. Ebből a gyökérből táplálkozva keres új utat a zenekar jövőbeli zenéjük megvalósításához. Az ‘Auto Reconnaissance’-szal nemcsak új filozófiájukat fogalmazták meg, de a progresszív stílus útján haladva kitérőt tettek a jazz, a humor, a modern R&B, a funk és a soul stílus felé is, valamint van egy 28 perces érzelmes, epikus tétel is a lemezen, amelyet Angliáról írtak. Andy így nyilatkozott az újdonsággal kapcsolatosan: „Teljességgel elfogadhatatlan az a megállapítás, hogy a progresszív rock múzeumi darab. Még mindig él és lélegzik, volt múltja, van jelene is, és mindenekelőtt van jövője. Volt ugyan egyszer egy aranykora a lemezeladási listáknak, de ez a műfaj sosem arról szólt. Ez a stílus több évtizede életben van, míg más stílusok felemelkedtek, majd eltűntek.”

 

 

Andy ezúttal is azokkal dolgozott, akikkel hosszú ideje együttműködik, így ezen a lemezen is Jonas Reingold, Luke Machin (aki társproducere is a lemeznek), Theo Travis és Steve Roberts szerepel. Ők adtak életet egy olyan albumnak, mely az ELP, a The Isley Brothers, Steely Dan, az Aphex Twin, a National Health és a Rose Royce örökségén nyugszik. Az InsideOut Music már elárulta, hogy az ‘Auto Reconnaissance’ limitált kiadású digipack CD-n (ezen a bónusz is helyet kap) és 2 LP + CD változatban lesz kapható, valamint a digitális platformokon is elérhető lesz. A kiadvány borítóját Ed Untisky tervezte, lentebb pedig a teljes dallistát megismerhetjük.

’Auto Reconnaissance’ dallista:

01. Life On Hold
02. Jinxed In Jersey
03. Under Your Spell
04. The Tower Of Babel
05. Lie Back & Think Of England
06. The Midas Touch
07. Proxima (bónuszdal)

The Tangent

 

Megosztás