Egy bő 90 perc hosszúságú, 21 számot tartalmazó dupla albummal jelentkezik október végén a The Flower Kings. A kiadvány népszerűsítését ma kezdte meg a kiadó a Broken szöveges videójával.

The Flower Kings

„A koronavírus miatti leállásnak köszönhetően hamarabb kezdhettünk el egy új albumon dolgozni – kezdte Roine Stolt mondandóját. – Az összes koncertet és fesztivált elhalasztották és nem igazán alakultak úgy a dolgok, ahogy azt reméltük. Az, hogy a pandémia alatt tétlenül üljünk, fel sem merült bennünk, nem állíthat meg bennünket ez a gonosz vírus! Egyedül az internet varázsának volt köszönhető, hogy közösen dolgozhattunk az albumon, hiszen az Egyesült Államokban, Olaszországban, Ausztriában és Svédországban élünk. Így küldözgettük egymásnak a nagyvilágon keresztül a fájlokat, amelyből egy 21 dalos, mamutméretű dupla album lett. A lemez témája az elszigetelődés, úgyhogy az Islands volt a legegyértelműbb választás címnek, mert ez foglalja össze a veszteség és az elszakadottságtól való félelem témáját.”

A 92 perc hosszúságú album az ’Islands’ címet kapta, és a svédek zenéjének jellegzetes vonásait vonultatja fel a jól ismert hangzástól kezdve a vintage billentyűs hangszereken át egészen az epikus gitárszólókig és a szimfonikus elemekig. Zeneileg hasonlóan kapcsolódnak össze a dalok az albumon, mint a The Beatles ’Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band’ című lemezén, ezért akár egy 21 részes, bő 90 perc hosszúságú monumentális dalként is tekinthetünk erre az albumra. Az első részlet a Broken, amelyet az Inside Out Music szöveges videón osztott meg erről a kiadványról.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás