A legendás gitáros és kiadója, az Inside Out Music idén még egy nagylemezt dob piacra, a ’Surrender of Silence’ szeptember 10-én jelenik meg.

Steve Hackett

A többi zenészhez hasonlóan Steve Hackett is írással töltötte az elmúlt egy évet, amelynek a gyümölcse most beérni látszik. Az ’Under A Mediterranean Sky’ után további tizenegy dal született a karantén ideje alatt, így 2021-ben – pályafutása során először – két albummal is jelentkezik ugyanabban az évben. A klasszikus gitárra komponált szerzemények után Hackett most a világzene irányába mozdult. Az utazás ezúttal a klasszikus orosz hangzástól (Natalia) Afrika síkságain át (Wingbeats) a titokzatos keleti partokig (Shanghai To Samarkand) vezet, akár az óceán mélyén keresztül (Relaxation Music For Sharks).

 

 

Az új albumon szereplő dalokat Steve a feleségével, Jóval és Roger Kinggel közösen írta. A lemezen közreműködik turnézenekara: Roger King (billentyűs hangszerek, zenekari hangszerelés, programozás), Rob Townsend (szaxofon, klarinét), Jonas Reingold (basszusgitár), Nad Sylvan (ének) és Craig Blundell (dobok). Mellettük feltűnik még Phil Ehart és Nick D’Virgilio is dobokon, Amanda Lehmann, Durga McBroom és Lorelei McBroom énekesek, Christine Townsend (hegedű, brácsa), Malik Mansurov (tar) és Sodirkhon Ubaidulloev (dutar).

Steve azt mondta: „Élvezem ennek az albumnak az erejét, amely lehetővé teszi, hogy a gitárom segítségével ismét átrepüljek az óceánokon a távoli országokba. Félelmetes dolog távoli helyekről származó zenészekkel kreatívan összekapcsolódni anélkül, hogy személyesen találkoznánk. Mindannyiunknak megvan a maga hangja a hangzavarban, és együtt kiáltunk fel, amikor a csend megadja magát a ’Surrender of Silence’-ben!”

’Surrender of Silence’ dallista:

01. The Obliterati
02. Natalia
03. Relaxation Music For Sharks (k.m.: Feeding Frenzy)
04. Wingbeats
05. The Devil’s Cathedral
06. Held In The Shadows
07. Shanghai To Samarkand
08. Fox’s Tango
09. Day Of The Dead
10. Scorched Earth
11. Esperanza

Steve Hackett - Surrender of Silence

Megosztás