A Genesis egykori gitárosa távoli országokba repít el minket legújabb albuma segítségével, a Wingbeats című dalban Afrikai tájai és sokszínű zenéje elevenednek meg.

Steve Hackett

A Steve Hackett két stúdióalbummal is jelentkezik 2021-ben. A klasszikus gitárra komponált ‘Under A Mediterranean Sky‘ után Hackett most a világzene irányába fordult, amelynek eredményét a ’Surrender Of Silence’-en hallhatjuk a szeptember 10-i megjelenés után. A lemez tizenegy szerzeményét az előzőhöz hasonlóan a pandémia alatt írták feleségével és Roger King billentyűs-producerrel, a gitáros ezt mondta az új albummal kapcsolatosan:
„Magával ragadott ennek az albumnak az energiája, amely az öröm és harag hangjait csalta elő a gitáromból, átrepültem velük az óceánokon távoli tájakra. Óriási dolog, ahogy egymástól távoli helyekről származó zenészek kreativitása találkozott, különösen, hogy egyáltalán nem tudtunk volna összejönni. Mindannyiunknak megvan a maga hangja a kakofóniában, és a végén együtt kiáltunk fel a ’Surrender Of Silence’ albumon!”
Az Inside Out Music webshopjában a kiadvány már előrendelhető CD+Blu-ray mediabook, CD, illetve 2 vinyl+CD változatokban, amelyről következzen az első digitális kislemez videóklippel, a Wingbeats.

 

 

A lemezen közreműködő vendégzenészek:

Phil Ehart – dobok
Nick D’Virgilio – dobok
Amanda Lehmann –  ének
Durga McBroom – ének
Lorelei McBroom – ének
Christine Townsend – hegedű, brácsa
Malik Mansurov – tar
Sodirkhon Ubaidulloev – dutár

Megosztás